ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Провежда се безплатен скрининг за сухота на очите

Puls.bg   |   14 юни 2011   |   Коментари 0
   
   
Провежда се безплатен скрининг за сухота на очите

Безплатни изследвания за сухота на окото и тест за хранителен статус на очите, ще се проведат днес в Бизнес Парк София (жк. Младост 4, сг. 5) от 12 до 16.00 часа.

На място ще се извършва консултация със специалист диетолог, който ще разкаже за хранителните навици, който трябва да изградим, за да запазим очите си здрави.

Инициативата е част от кампанията „Пациенти за здравословен живот” на Национална пациентска организация (НПО). Всеки месец кампанията се посвещава на различно заболяване и месец юни е избран за месец на очите.

В края на работния ден хората често усещат дискомфорт в очите. Това състояние не е болестно, но показател за това, че нормалното функциониране на окото се затруднява от ежедневната работа на компютър и „взиране” в монитора. На здравето на очите влияят още условията на околната среда: прах, сух въздух, климатик, козметика, вятър и висока атмосферна температура.

Признаци за сухо око са усещането за сухота, сърбеж или драскане на очите, възможно е тяхното зачервяване, замъгляване на зрението, общ дискомфорт и чувствителност към силна светлина.

През лятото са налице по-голямата част от предпоставките за сухота на окото, затова Национална пациентска организация съветва хората да обърнат внимание на очите си, за да могат да работят спокойно и да не чувстват дискомфорт в сезона на почивките.

За всеки, който желае да се изследва, но не може да се включи в инициативата, Национална пациентска организация предоставя възможност до края на месец юни да си запише час за консултация със специалист на горещата линия на Националната пациентска организация - 0700 10 515 (всеки делничен ден от 11:00 до 17:00 на цената на един градски разговор). Консултациите се извършват само чрез предварително записан час, съгласно установен график.

За повече информация посетете сайта на Национална пациентска организация: www.npo.bg


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter