ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Милка Василева е новият председател на БАПЗГ

Puls.bg   |   17 януари 2011   |   Коментари 0
   
   
Милка Василева е новият председател на БАПЗГ

Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи има нов председател – Милка Василева, досегашен заместник председател на съсловната организация, отговарящ за международната дейност и Европейската интеграция. Тя беше избрана с пълно мнозинство по време на Втория редовен конгрес на съсловната организация, който се проведе на 15 януари в столицата.


За Главен секретар бе преизбрана Дафинка Коцева.


Милка Василева зае мястото на проф. Станка Маркова, която на конгреса бе избрана за почетен председател на съсловната организация - „акт, който недвусмислено показа голямата признателност на цялото съсловие за нейния принос за създаването и укрепването на съсловната организация“, споделят от БАПЗГ.


Конгресът прие изменения и допълнения към Устава на БАПЗГ, които разширяват възможностите за професионална реализация  на професионалистите по здравни грижи и осигуряват по-добри условия за повишаване на квалификацията им.


Гости на Конгреса бяха Десислава Атанасова - председател на парламентарната Комисия по здравеопазване, Пепа Василева - началник отдел "Образование и квалификация" в Министерство на здравеопазването, д-р Иван Кокалов - председател на ФСЗ към КНСБ, Слава Златанова -  зам. председател на ФСЗ към КНСБ,  д-р  Юлиян Йорданов -  зам. председател на БЛС, доц. д-р Атанас Щерев - председател на парламентарната Комисия по здравеопазване в 39-то Народно събрание и др.
Бяха прочетени приветствия от здравния министър д-р Стефан Константинов, от президента на КНСБ Пламен Димитров, от председателя на БЧК Христо Григоров, от председателя на УС на БФС Мирослав Ненчев, от председателя на УС на БЗС д-р Николай Шарков и др.
      


Милка Василева завършва английска езикова гимназия, Медицински колеж в гр. Русе,  "Управление на здравните грижи и преподавател по практика в медицински колеж" в Медицински университет - гр. София. Работи като медицинска сестра, старша медицинска сестра, главна сестра, семейна сестра в джипи практика. Има допълнителни специализации за оценка на качеството на здравните грижи, за етиката в здравните грижи и др.

      
Милка Василева е един от основателите на съсловната организация. След създаването на БАПЗГ е избрана за заместник председател на нейния Управителен съвет. Признание за нейната международна дейност е избирането й  през 2008 г. и преизбирането й през 2009 г. за член на Изпълнителния съвет на Европейския форум на националните сестрински и акушерски асоциации и СЗО.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от По-красиви днес
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter