ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Личните лекари прекратиха преговорите по НРД 2011

Puls.bg   |   14 декември 2010   |   Коментари 1
   
   
Личните лекари прекратиха преговорите по НРД 2011

Експертната група за преговори по Националния рамков договор 2011 г., за част Първична извънболнична медицинска помощ, прекрати преговорите със здравната каса, информират от Националното сдружение на общопрактикуващите лекари.


В писмо до медиите джипитата заявяват, че решението им се дължи на нежеланието на НЗОК да извършва каквито и да е промени в НРД и приложенията към него, които биха довели до подобряване на работата на лекарите и състоянието на пациентите. Като ползва юридически хватки и псевдомедицински доводи здравната каса изрично отказа да подобри работата по диспансерното наблюдение, профилактиката и ежедневната дейност в кабинета, смятат лекарите.


Според тях, основните усилия на преговарящите от страна на НЗОК са насочени към намаляване на финансовите средства чрез въвеждане на усложнени бюрократични процедури. „От страна на НЗОК не беше казана нито една добра дума за пациентите и лекарите; през цялото време на преговорите те бяха „ходещи банкноти”, независимо от нашите призиви за внимание и отношение към пациентите и лекарите“, коментират от НСОПЛБ.


Джипитата осъждат и поведението на Управителния съвет на Българския лекарски съюз, който „за пореден път приложи утвърдената си вече практика на непоследователни действия и некоректност в отношенията, като не изпълни поетите писмено ангажименти и предаде интересите на ОПЛ - договори с НЗОК текстове зад гърба на експертната група и в ущърб на пациентите. Нито едно от „договорените” съвместно условия не е спазено.


През 2011 година условията на работа и обслужването на болни ще се влошат и ще нараства недоволството към здравната система от всички участници – пациенти, лекари и финансови институции, предричат от НСОПЛБ. Според лекарите, в по-дългосрочен план това ще доведе до влошаване на здравното състояние на нацията, повишени разходи за лечение на заболяванията, на фона на прогресивно намаляващи приходи в системата, все по-малко лекари, повече болни и недолекувани.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (1)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Иво     2010-12-14 15:23:10
Докато вилнее сивият кардинал Дянков - така ще е!
1 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Домашно насилие – иска осъзнатост от двамата, за да се прекъсне. Семейна психотерапия с Деница Банчевска и д-р Веселин Христов

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Секс и здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter