ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Хемороиди и фисури – има ли спасение?

Puls.bg   |   14 ноември 2010   |   Коментари 7
   
   
Хемороиди и фисури – има ли спасение?

 

 

За хемороидите
Хемороидите са много по-често срещани, отколкото мислим. Всъщност, хемороидални възли имат всички хора. Набъбвайки, те осигуряват физиологичното затваряне на ануса. При някои хора обаче, тези възли се уголемяват и започват да създават проблеми. Това се случва, когато кръвоносните съдове в хемороидалните възли нарастнат повече, поради прекомерен натиск, упражняван върху тъканите. Такова налягане има по време на дефекация, заради твърди изпражнения и силно напъване. 


  

Много жени получават хемороиди за първи път по време на бременност. Хормоналните промени, затрудненият венозен оток и запекът се считат за потенциалните причини. По време на раждане повишеното налягане, което се създава върху ректума и перинеума, също провокира поява на хемороиди.
 

 

 

 

Инфектираните хемороиди могат да причинят сериозни усложнения.

 

  


За аналните фисури
Аналните фисури са цепнатини по лигавицата на аналния канал, които често се бъркат с хемороиди, поради аналогичната симптоматика - болка, сърбеж, парене. Може да има и кръв в изпражненията. Аналните фисури се причиняват от разтягане на мускула на аналния сфинктер, например при хронична констипация или след раждане. Подобно на хемороидите, аналните фисури са резултат на нездравословно хранене и отслабена съединителна тъкан.

 

 


Как да се лекуваме?
Хемороидите и аналните фисури са свързани с поредица от неприятни усешания като парене, сърбеж, болка, кървене. Тези симптоми могат да бъдат лесно овладени, ако вземем мерки, докато процесът е в начален стадий. Открити навреме хемороидите и фисурите се лекуват с консервативно лечение. Когато се развият до 3-4 степен обаче, обикновено се налага хирургична намеса. Най-доброто лечение е профилактиката - повече движение и диета, богата на фибри.

 

 

 

Важно е да се избавим от запека. Съществуват много лекарства, които временно облекчават състоянието, но те не решават проблема. Голяма част от тях предизвикват зависимост. За преодоляване на запека се изисква комплексен подход – режим на хранене, движение, билки за дългосрочно възстановяване на пасажа. Препоръчват се меки билкови състави като Laxafit (www.ayurvedabulgaria.com). Добре е Лаксафит да се приема няколко месеца до трайно нормализиране на дефекацията.

 

 

 

Внимание – кортикостероиди!
При хемороиди и фисури е грешка безразборното ползване на кремове. Обикновено тези кремове съдържат кортикостероиди, които имат редица негативни влияния. Продължителното лечение с локални кортикостероиди може да доведе до атрофия на кожата, хиперпигментация, кожни инфекции, повърхностни разширени кръвоносни съдове.

 

 

Мнението на гинеколога
Д-р Георгиев, акушер-гинеколог в 1 АГ “Св. София”: “Повече от кремовете за хемороиди съдържат анестетици и кортикостероиди, които преминават плацентарната бариера, а по време на кърмене попадат в кърмата и повишават теоретичния риск за токсични реакции към плода и бебето.”

 


Мнението на дерматолога
Д-р Подолешев, дерматолог във Военномедицинска академия: “Ако въведеното през кожата количество е по-голямо, съществува опасност част от медикамента да проникне през кръвоносните съдове в организма и да окаже т.нар. системно влияние. Тъй като лигавиците са по-пропускливи, при лечение на хемороиди с кремове, съдържащи кортикостероиди, това системно влияние може да бъде по-силно изразено. Ето защо, особено при бременни жени и кърмачки, се предпочитат препарати на базата на алое, което не само отстранява симптомите, но и стабилизира лигавиците."

 

 

 

Холандски натурален гел – спасение при хемороиди и анални фисури
Холандски учени създадоха нова субстанция, наречена Био-активен Бактериален Блокер – 2QR, която по естествен начин се бори с възпаленията. Субстанцията е изолирана от растението Aloe barbadensis, известно с мощните си противовъзпалителни свойства. Напълно безвредните молекули "улавят" вредните микроорганизми и възпрепятстват проникването и растежа им в тъканите - възпалението е предотвратенo, оздравителният процес е ускорен, симптомите отзвучават.

 

 


На основата на Био-активния Бактериален Блокер вече е създаден гел за хемороиди и фисури, който освен бързо облекчение на неприятните усещания, предпазва и от усложнения. Хемоклин е първият изцяло природен гел за тези състояния, който не съдържа кортикостероиди. Натуралният му и безопасен състав го прави особено подходящ за бременни и кърмещи жени, както и за всички, които имат трайни или периодично появяващи се проблеми с хемороиди и фисури.

 

 

Преди приложение на HemoClin
Фиг. 1

 

 

 

Патогенните микроорганизми се движат свободно между тъканите. Те се захващат за клетките подобно на паразит и ги увреждат. Усиленото им размножаване задълбочава възпалението и тъканната увреда.

 

 


След приложение на HemoClin
Фиг. 2

 

 

 

Напълно безвредните молекули на 2QR комплекса блокират патогенните микроорганизми. Тяхното колонизиране и растеж върху тъканите се потиска. Възпалението и усложненията са предотвратени.

 

 


Гелът прониква в дълбочина и се задържа в аналния канал, където образува антибактериален филм, като бариера срещу вредните микроорганизми. Лубрикацията улеснява изхождането при наличие на запек и твърди изпражнения и допълнително помага за по-бързо облекчение на състоянието.

 

 

 

Хемоклин е нова система за приложение с дозиращ апликатор, с цел да се избегне некомфортната и нехигиенична процедура при използване на конвенционалните средства за лечение на хемороиди.

 

 

 

Холандският гел е ефективен, както за бързо овладяване на симптомите, така и за предпазване от поява на нови хемороиди и фисури. Ако все пак сте в напреднал стадий и хирургическата намеса е неизбежна, Хемоклин ще ви помогне за бързо и лесно възстановяване след операцията.

 

 

 

HemoClin® ce прилага най-малко два пъти дневно за период от две седмици или всеки път, когато има нужда от облекчение. По-честото приложение увеличава ефективността. За профилактика се използва преди и след всяко изхождане.

 

 

Повече за хемороиди и фисури четете на: www.hemoclin.com


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (7)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

eva     2013-04-16 12:11:25
от почти 15 г. страдам от хемороиди - външни и вътрешни.използвала съм почти всички препарати за тази цел в аптечната мрежа и те вече не ми действат. наскоро открих препаратd Hemoclin - преди 1 г. и съм много доволна. Откакто го използвам, не съм имала проблеми с вътрешните хемороиди. От време на време вследствие на сериозен запек получавам проблем с външните хемороди и след ден-два- три с този препарат всичко се нормализира.Освен това определено е за предпочитане използването на натурални препарати, а относно качествата на алоето, мисля че е излишно да се коментира, всички сме запознати с невероятните лечебни свойства. не зная дали е възможно човек да се излекува напълно от хемороиди, но определено се чувствам по-добре при употребата на Hemoclin. за да се излекуваме е необходимо мнго упоритост и борба със запека, движение и редовни специфични упражнения за укрепване на мускулатурата в областта на таза и ануса, а аз не съм от най-упоритите.но с използването на този препарат се чувствам по-добре.
Трънливко Бодливко     2011-05-05 22:40:05
Извинявам се!
Там където пише "хипотермия", да се чете "дехидратация"!
Просто съм много изморен...спи ми се и губя концентрация.
Благодаря Ви!
Трънливко Бодливко     2011-05-05 22:24:40
До г-н Георги Петров:
Уважаеми господине, Вие наистина сте прав, но само в едно-единствено отношение!
Водата действително притежава свойството да "попива" информация от околната среда.
Да виждам, че сте чели за откритието на гениалния проф.Масару Емото, но нещо не сте прочели както трябва!
Никъде, за Бога, той не е казал, че трябва да употребяваме такъв тип структурирана (заредена) вода...
Има си начини, за получаването й и те НЕ ВКЛЮЧВАТ приемането на урина, като ВЕЧЕ заредена течност!
Напротив, - той ни представя техники за СЪЗДАВАНЕ на такава течност/вода.
Вие тук предлагате една ОПАСНА и малко мъглява "рецепта" за самолечение с урина...
На Вас е помогнала - добре, радвам се! Но дали ще има същия ефект и при други хора?!
За Ваша и за останалите информираност, ще Ви напомня, че урината съдържа, освен така наречената от Вас, "структурирана" вода и цяла поредица от токсични отпадъци,получени вследствие от метаболитни и отделителни процеси в организма,както и множество тежки метали, ИЗХВЪРЛЕНИ от същия организъм (КАТО НЕНУЖНИ И ВРЕДНИ!), в който Вие така щедро ни призовавате да ги вкараме отново...
Това с урината съм съгласен, НО САМО ЗА ВЪНШНО ПРИЛАГАНЕ- КАТО КОМПРЕСИ!
Напоява се с урина мека,памучна материя, след което се пъха внимателно в аналния отвор. Така се преспива. На сутринта се прави хладка баня с отвара от смрадлика (руй).
Това се прави внимателно всяка вечер и се следи състоянието.
Лечението продължава различно за всеки болен, но обикновено не е повече от няколко седмици...
Това ми го е казал един възрастен човек, който се е излекувал по този начин.
Призовавам всички, които искат да изпробват този начин, да се консултират с лекар или фитотерапевт!
Приема на урина перорално трябва да става САМО В ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РЕДКИ, КРАТКОТРАЙНИ И ЖИВОТОСПАСЯВАЩИ СИТУАЦИИ!
Като пример: пиенето на урина може да замени ЗА КРАТКО водата, за да не изпаднем в хипотермия- обезводняване...
След това обаче трябва да се преустанови, защото води до тежки увреждания на бъбреците, отравяне на организма и... смърт.
Да се обърнем и към билките.
Аз съм абсолютно убеден, че при такива хронични заболявания, като тук споменатото, лечебните растения са препоръчителни и желателни пред тъпченето с вредни медикаменти и мазането с всякаква химия...
Самият аз, знам немалко рецепти с билки, по този проблем...
Все пак всичко трябва да става под наблюдение на квалифицирано и опитно лице, а не да експериментираме с някои деликатни зони от тялото си...
Благодаря Ви!
Извинявам се, ако съм нагрубил или засегнал по какъвто и да е друг начин някого!
Желая на всички Ви бързо и скорошно оздравяване!
pipi     2010-11-26 00:57:06
Искате да кажете,че хемороидите могат да се лекуват с урина.....не разбирам...!?Как точно?
Георги Петров     2010-11-15 21:08:34
Ало Г-н. инкогнито, тези налудности са спасили много хора от ужасните мъки при хемероиди и те ме благославят и днес. Невежи хора като Вас, които нямат представа от проблема и се държът за модерното и лесното, което, не рядко носи вреда. Урината е структурирана течност /водата има памет/ и е заредена с информация за състоянието на целия организъм. Прилагана обратно тази информация се наслагва върху тази в самият организъм и се получава синергично /усилващо/ въздействие. Положителна обратна връзка. Немате представа, какви кожни увреждания съм излекувал с урина, за които лекарите ми предписваха разни мазила, но без резултат. Нещо повече, има общества в които урината се пие и ако искате вярвайте тя е най добро средство за разтваряне на тромби. Това разбира се трябва да се прилага, след получаване на информация, как трябва да се постъпва.
Аз съм бял, но Вие сигурно сте по бял от мен, т.е. по модерен. Не Ви пожелавам, да Ви споходи подобно нещо, защото тогава ще приемете каквото и да било,само да Ви помогне. Модерната медицина има огромни успехи, но има и не малко заблуди и залитания. Петров - Натуропат.
7 намерени, страница 1 от общо 2  1   2   Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Здрав ум
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter