ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Пътеката за диабетна полиневропатия остава

Puls.bg   |   07 юли 2010   |   Коментари 0
   
   
Пътеката за диабетна полиневропатия остава

Клинична пътека № 8 за диабетна полиневропатия не отпада, информират от министерство на здравеопазването. Предстои единствено прехвърлянето на дейността от болничната в извънболничната помощ, допълват от ведомството.
 


При обсъждането на регионалните здравни карти и предстоящото преструктуриране на болничната помощ, което се проведе при посещенията на министъра на здравеопазването проф. Анна-Мария Борисова по области през изтеклата седмица, се обръща внимание, че лечението на диабетната полиневропатия не е присъща дейност за болниците за активно лечение. Това лечение ще се извършва с протокол за процедура в извънболничната помощ.

 


Досега за тази поддържаща дейност от неврологичните отделения отделят към една трета от усилията и ресурсите си, вместо да се занимават с острите случаи на заболяването. Според специалистите редно е профилактичната и поддържаща терапия да се изведе извън болниците за активно лечение, инициатива, която е подкрепена и от пациентската организация „Диабет“ в Силистра.Вливанията за диабетната полиневропатия пациетите могат да се получават без да е необходимо да постъпват в неврологична клиника. Самите пациенти сочат, че за тях е проблем, когато състоянието им е уточнено, а се налага задължително да престояват в болница за времето на клиничната пътека.

 


Остава да се уточни единствено механизмът, по който необходимите медикаменти ще се осигуряват на пациентите в извънболничната помощ.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter