ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Разкрива гореща линия за хора с анорексия и булимия

Puls.bg   |   17 февруари 2010   |   Коментари 0
   
   
Разкрива гореща линия за хора с анорексия и булимия

На проведената днес  пресконференция по проблемите, свързани с липсата на възможности за адекватно лечение на анорексия и булимия бе обявен и стартът на Национална информационна кампания за разясняване на проблемите, свързани с хранителните разтройства.
 

 

Бе съобщено, че от понеделник се разкрива гореща телефонна линия, на която ще се оказва помощ и подкрепа на хора с хранителни разтройства като булимия и анорексия.
 

 

Изпълнителният директор на фондация „Природа и здраве за България”- Росица Камараш , обяви, че предстои разкриването на  дневни центрове за помощ и лечение на боледуващите в цялата страна. „Трябва да се говори за проблема, т.е. да бъде обучена и обществеността, и родители, и близки, и самите болни да разпознават болестта навреме, защото тогава може бързо и евтино да се приключи с лечението”, пояснява  Камараш.
 

 

Експертите алармират, че смъртността при тези заболявания е 20% и е по-висока от тази при наркоманиите. Авторите на изследването съобщават , че на всеки 200 момичета, едно е болно от анорексия или булимия. „Много е трудно да се убеди семейството, че трябва да е част от психотерапията на боледуващия“, обяснява д-р Красимира Марчева - психиатър и психотерапевт в Областен диспансер за психични заболявания "Проф. д-р Н. Шипковенски".

 

През първите десет критични дни от заболяването, лечението струва от 500 до 600 лв. на ден и може да се извършва в университетските болници.
 


Гореща телефонна линия, на която могат да се обаждат хора с хранителни смущения, както и техни близки  е с номер 0700 112 08 за цялата страна.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Хипертоничните кризи се наблюдават и през лятото

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Хомеопатия
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter