ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Фондът за лечение на деца е с нов директор

Puls.bg   |   10 август 2018   |   Коментари 0
   
   
Фондът за лечение на деца е с нов директор

Източник: МЗ

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев е назначил д-р Георги Деянов за директор на Центъра "Фонд за лечение на деца" (ЦФЛД), съобщиха от Министерството на здравеопазването. Д-р Деянов е работил като главен експерт в ЦФЛД до месец май 2017 г. и ще застане на ръководния пост на институцията, считано от 20.08.2018 г.

 

До ситуацията се стигна след като вчера д-р Мариета Райкова подаде оставка до министъра на здравеопазването, като заяви, че е взела решение да напусне фонда по лични причини. Оставката й бе приета от здравния министър и тя се раздели с директорското място по взаимно съгласие. 

 

Д-р Георги Деянов ще бъде четвъртият директор на Фонда за лечение на деца, назначаван за по-малко от две години. 

 

След скандалния арест на икономиста Павел Александров през април 2016 г. последва съдебно дело, което бе два пъти прекратявано и връщано от Специализирания наказателен съд на прокуратурата поради непълнота и допуснати нарушения. На мястото на Александров за директор на фонда бе назначен детският кардиолог проф. Владимир Пилософ, председател на Националната педиатрична асоциация. По време на управлението му той също получи упреци за допуснати нарушения в дейността на фонда, назначена бе и проверка на Инспектората на здравното министерство, след която проф. Пилсоф подаде оставка. След него поста пое д-р Тинка Троева.

 

 

 

Тя също се задържа за кратко начело на институцията. На 11 септември 2017 г. бе уволнена, отново с обвинение за допуснати слабости и нарушения. Дни по-късно на мястото й бе назначена д-р Мариета Райкова, която е бивш директор на Столичната районна здравноосигурителна каса (СРЗОК) и изпълнителен директор на Университетската многопрофилна болница за активно лечение (УМБАЛ) „Св. Иван Рилски“.

   

От здравното министерство уверяват, че фондът ще продължи дейността си при същата организация и ритъм, като следващото заседание на Обществения съвет е насрочено за 15 август 2018 г.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Билки
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter