ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Безплатни УНГ прегледи в Св. Анна в София

Puls.bg   |   18 юли 2018   |   Коментари 0
   
   
Безплатни УНГ прегледи в Св. Анна в София

Източник: iStockphoto

Безплатни профилактични прегледи на уши, нос, гърло ще се проведат в УМБАЛ "Св. Анна" в София. Пациентите ще могат да се консултират за хроничен тонзилит от специалисти.

 

Прегледите ще се извършват в периода от 24 юли (вторник) до 3 август (петък). Приемните часове са всеки ден от 12:30 до 15:00 в кабинет №21 в УНГ отделение на първия етаж. Желаещите е необходимо да си запишат предварително час на тел. 02/97-59-332.

 

Тонзилит представлява остро възпаление на сливиците, което е причинено от вирусна или бактериална инфекция. Тонзилите или сливиците са лимфни органи в горната част на гърлото, които възпрепятстват преминаването на микроорганизми. Заболяването тонзилит причинява подуване на сливиците.

 

Хроничният тонзилит засяга основно деца и млади хора. Рядко може да настъпи при възрастните. Заболяване е на целия организъм и може да доведе до редица усложнения като ревматизъм, ендо- и миокардин. Често е резултат от инфекциозни заболявания като повтаряща се ангина, полипи в носа и  гноен синузит.

 

Диагнозата се определя на база медицински преглед на сливиците, които е възможно да бъдат зачервени или покрити с налепи.

 

Най-честите симптоми и оплаквания на пациентите са болка при преглъщане, суха кашлица, неприятен дъх в устата, чувство за чуждо тяло в гърлото, болка в ушите и сливиците, продължителна повишена температура, слабост и главоболие.

 

За лечението на хроничния тонзилит се изисква постоянство. Курсът на лечение е 2-3 пъти годишно и най-вече през зимата. Използват се лекарства с антибактериални и противовъзпалителни свойства, но не се препоръчва употребата на антибиотици.

 

Физиотерапиите също са добър вариант за облекчаване на симптомите. Те се назначават с профилактична цел при спокойни сливици, за да се намали възпалението.

 

 

За предотвратяване на хроничния синузит може да се спазват някои правила. Препоръчително е да се консумират храни, богати на витамини А, Е, C, D, за да се засили имунната система.

 

Хубаво е да се поддържа всекидневна хигиена на устната кухина и редовно да се вдишва чист въздух през носа, както и да се избягва консумацията на пикантни храни.

 

За профилактика на сливиците и превенция от хроничен тонзилит, е препоръчително да се правят профилактични прегледи при специалисти УНГ.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter