ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Иван Маджаров води БЛС от днес, проф. Николай Габровски е зам.-председател категорично

Puls.bg   |   08 юни 2018   |   Коментари 0
   
   
Д-р Иван Маджаров води БЛС от днес, проф. Николай Габровски е зам.-председател категорично

Източник: ББА

С 212 на 180 гласа д-р Иван Маджаров се наложи пред досегашния председател на Българския лекарски съюз д-р Венцислав Грозев след балотаж. Така съсловната организация се поема от издигнатия от Пловдивската районна колегия кандидатура за 68-ия отчетно-изборен събор, който тече в Боровец.

 

Четирима бяха кандидатите за поста, сред които познатият от предходните два преди този на Грозев мандата - д-р Цветан Райчинов, излъчен от Русенската колегия. В надправарата се включи и д-р Георги Тодоров, който понастоящем е член на Контролната комисия на съсловната организация.

 

Категорично от първо гласуване за заместник-председател на БЛС бе избран проф. д-р Николай Габровски. Той получи подкрепа от над 75% от съсловието. За него гласуваха 273 от 335 делегати. 

 

След оспорвана надпревара за втория зам.-председател остава д-р Николай Брънзалов. Той се съревновава за мястото на първи тур с д-р Галинка Павлова, доскорошен зам.-председател на съсловната организация и д-р Кирил Еленски, който също е изпълнявал тези функции преди. На балотажа гласовете на колегията надделяват за него пред кандидатурата на Павлова.

 

 

Д-р Иван Маджаров е особено уважаван лекар и колега. През януари за втори път заема поста директор на Районната здравноосигурителна каса в града на тепетата. Печели доверието на съсловието на местна почва с мениджърските си и административни умения. Същевременно той е един от най-търсените специалисти по  УНГ. 


Ръководи многопрофилната болница "Пълмед", бивш управител е на първомайската МБАЛ. Работил е още в МБАЛ "Пловдив".

 

Завършил е пловдивския медицински университет, има магистратура по здравен мениджмънт.


Доскоро д-р Иван Маджаров бе председател на обединението Българска болнична асоциация, като понастоящем остава заместник-председател на организацията. Беше член на УС на БЛС.

 

 

Проф. д-р Николай Габровски е известен български неврохируг с влияние в българските медицински среди и сред западноевропейските си колеги по специалност.

 

В момента изпълнява длъжността заместник директор по лечебната дейност на УМБАЛСМ "Пирогов". От седем години ръководи клиниката по неврохирургия на спешната ни болница. Национален консултант е по неврохирургия към Министерство на здравеопазването от 2011 г.

 

Сред западните си колеги е познат с активната си дейност към Европейския мозъчен съвет (European Brain Council), организация, работеща в контакт с комисиите на Европейския съюз, Европейския парламент, Световната здравна организация и др., като през 2016 г. създава местния ѝ клон Европейски мозъчен съвет – България.

 

Проф. д-р Николай Габровски е от водещите ценени личности в БЛС заради дейността си в организацията и приноса му за българската медицина по отношение въвеждането на иновативни хирургични техники.

 

 

Д-р Николай Брънзалов е председател на контролната комисия на Националното сдружение на общопрактикуващите лекари в България. Специалист е по вътрешни болести и общопрактикуващ лекар с дългогодишен опит. От 18 години работи в ДКЦ 17 и от 16 години в Медицински център Уромед 2001. Участва в множество научни конгреси по специалността в страната и чужбина.

 

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter