ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Стартира кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания

Puls.bg   |   18 ноември 2009   |   Коментари 0
   
   
Стартира кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания

Алергичните заболявания имат сериозно обществено и икономическо значение. Очаква се към 2015 г. всеки втори човек на планетата да страда от алергична болест.

 

Кожата, осъществявайки непосредствения контакт на организма със заобикалящата ни среда е един от органите, които най-често са засегнати от алергични заболявания. Кожната алергия се среща при над 30% от активното население в развитите и развиващите се страни и е сред най-честите причини за временна неработоспособност.

 

Кожните алергични болести са тема, която привлича обществения интерес, но същевременно съществуват и различни митове и “популярни заблуди” за кожната алергия.

 

Поради актуалността на проблема, за първи път в Европа и у нас ще се проведе мащабна, общонационална кампания за диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания. Тя ще се състои от 23 до 25 ноември, 2009 година и ще обхване 5-те най-големи университетски дермато-венерологични клиники, съответно в София, Пловдив, Стара Загора и Плевен. По време на кампанията пациенти ще бъдат консултирани и прегледани безплатно, като при нужда ще бъдат провеждани и нужните алергологични тестувания, отново без болния да заплаща за това.   

 

Освен безплатните консултации, цел на кампанията е популяризиране на проблема за алергичните кожни реакции сред обществото и в медийното пространство, както и дискутиране на възможностите за диагностика, лечение и профилактика на тези заболявания.

 

Националната кампания е под егидата на Българското Дерматологично Дружество (БДД) и е подкрепена от ЕPOS (European Initiative for the Prevention of Occupational Skin Diseases) и ЕSSCA (European Surveillance System on Contact Allergies).


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter