ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

16 инвалидни колички дариха ресурсни учители на Пирогов

Puls.bg   |   18 май 2018   |   Коментари 0
   
   
16 инвалидни колички дариха ресурсни учители на Пирогов

Източник: Пирогов

16 инвалидни колички получи болницата ни за спешна помощ "Пирогов" от Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ). Актът е реализирано с подкрепата на британските фондации Physionet и Frontline Bulgaria. 

 

"Даряваме един среден клас колички (в световен мащаб), които много малко хора в България могат да си позволят. Количките са функционални. Те са добър пример какви трябва да са инвалидните колички в България", сподели Ани Иванова от НАРУ.

 

Национална асоциация на ресурсните учители (НАРУ) е професионална неправителствена организация, която подпомага деца със специални образователни потребности в приобщаването и интегрирането в обществото. През последните две години с подкрепата на Physio Net асоциацията е подпомогнала над 400 български семейства с помощни средства от Великобритания. 

 

Physio Net е неправителствена организация, която от 13 години осигурява оборудване за физиотерапия и мобилност на хората с увреждания в развиващите се страни. Членовете ѝ са установили, че е наличен постоянен недостиг на инвалидни колички, каквито са включени във всичките им дарителски пратки. За дейността си организация получава Наградата за доброволческа дейност от кралицата на Обединеното кралство.

 

NEW_MORE_BOX

 

 

Да трансформира живота на уязвими деца, като набира и развива изключителни личности, за да ги превърне в лидери в социалната работа и в обществото, е мисията на другата благотворителна организация Frontline.


Дарените колички са реновинирани от британски затворници.

 

Количките ще бъдат от помощ най-вече за малката детска болница, която се оформя в Специализирания детски комплекс на "Пирогов" спомена проф. Николай Габровски, зам.-изпълнителен директор в благодарственото обръщение на болницата към дарителите.

 

"Надявам, че те ще допринесат за по-голям комфорт при лечението на малките пациенти. Още веднъж благодаря!", подчерта той.
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Здрав ум
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter