ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Проф. Николай Габровски с приз за заслуги в медицината

Puls.bg   |   17 май 2018   |   Коментари 2
   
   
Проф. Николай Габровски с приз за заслуги в медицината

Източник: VIP COMMUNICATION PR

Неврохирургът проф. д-р Николай Габровски бе отличен с приз на NATIONAL MEDICAL AWARDS 2018 в категория Професионално признание и иновации.

 

Престижният конкурс се проведе за четвърта поредна година. Наградите бяха връчени на специална церемония, на която бе събран елитът на българската медицинска общност, пациентски организации и журналисти. 

 

Класацията акцентира върху хуманизма и отговорността на лекари, екипи, болници и клиники с доказани значими постижения в медицината. Наградите са доказателство за професионализъм и репутация сред обществените, съсловни и пациентски организации. При номинирането на кандидатите се взима предвид участието им в образователни и научни дейности, прилагането на иновации в медицината и лечението на пациентите.

 

Проф. Габровски получи най-високо признание за въвеждането на иновации в медицинските услуги и постигането на по-добри резултати при лечението на пациентите. 

 

Той ръководи клиниката по неврохирургия в УМБАЛСМ „Пирогов“ от седем години. От миналата пролет изпълнява длъжността зам.-директор по лечебната дейност на университетската ни болница по спешна медицина. От 2011 г. е Национален консултант по неврохирургия към Министерство на здравеопазването.

 

Дейността му се оттличава с въвеждането на иновативни за страната ни хирургични техники, в голямата си част които са минимално инвазивни и щадящи за пациентите.

 

„Възможностите на съвременната медицина и в частност на неврохирурггията са огромни. Живеем буквално в революционни времена“, сподели проф. Габровски по повод заслуженото отличие.

 

 

 

Проф. Николай Габровски е трето поколение неврохирург. Завършил е медицина през 1996 г., като се е обучавал в Медицинския университет – София и в най-големия френски медицински университет "Рене Декарт" в Париж.

 
Работи в клиниката по неврохирургия в "Пирогов" от 1997 г. Специализирал е многократно във Франция, Белгия, Германия в направления като невроонкология и интраоперативен ЯМР, образно ръководена неврохирургия и неврохирургия с гама-нож.

 

С особена почит говори за обучението си при проф. Брочи в клиниката по неврохирургия в болница „Еразъм”, Брюксел, Белгия, където специализира микроневрохирургия и невронавигация. Проф. Брочи е светило в областта на неврохирургия в глобален аспект и президент на Световната федерация на неврохирургичните дружества за периода 2005-2009 г.

 

През 2012 г. проф. Габровски е избран за наблюдател в борда на Европейски мозъчен съвет (European Brain Council) – координираща неправителствена организация, която работи в тясно сътрудничество с комисиите на Европейския съюз, Европейския парламент, Световната здравна организация и други. Четири години по-късно създава и оглавява Европейски мозъчен съвет – България.

 

Видният ни неврохирург участва в множество престижни научни форуми в областта на минимално инвазивните методи за лечение на гръбначните заболявания и съвременните хирургични методи в гръбначната хирургия като обучава специалисти от Европа и Азия.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (2)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

Тодорова     2018-05-21 13:09:40
Поздравления!Уникален специалист и човек!
Георги Георгиев     2018-05-21 10:31:02
Един изключителен човек и медик! Заслужен приз.
Дано поколението, обучено от него да стигне най-малко до неговото ниво...
2 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter