ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Началникът на ВМА бе отличен от министъра на отбраната

Puls.bg   |   08 май 2018   |   Коментари 0
   
   
Началникът на ВМА бе отличен от министъра на отбраната

Източник: Вяра Йовева, ВМА

Началникът на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски бе награден от министъра на отбраната Красимир Каракачанов. Това стана в Деня на храбростта и празник на Българската армия, когато по традиция биват отличени военнослужещи и цивилни служители за техните високи резултати при изпълнение на служебните задължения и принос към отбраната на страната.

 

Празникът започна с тържествен водосвет на бойните знамена и знамената-светини пред паметника на Незнайния воин. Тържественият ритуал беше отслужен от Негово Преосвещенство Мелнишкият епископ Герасим. Присъстващите поднесоха венци и цветя в памет на загиналите български воини. 

 

Военният парад събра хиляди жители и гости на площад „Княз Александър I“ в столицата, за да поздравят военнослужещите по повод техния празник. Българските военнослужещи достойно изпълняват своите задължения, свързани със сигурността на страната, като Военномедицинска академия е  институцията с национално значение в сектора. 

 

 

Военнослужещите ни, които в момента са на мисия в Афганистан, също отбелязаха Деня на храбростта и празник на Българската армия. ВМА има общо трима представители, участващи в мисията на НАТО "Решителна подкрепа". Това са подп. д-р Йордан Йорданов, майор д-р Стефан Колчев и ст. серж. Яна Иванова, които съставляват медицинския екип, който се грижи за здравето на 35-тия български контингент.


Българските военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Това е изключителен атестат за високия рейтинг не само на ВМА, но и на Българската армия при участието в международни мисии.

 

Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter