ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Стотици се възползваха от безплатните прегледи във ВМА

Puls.bg   |   30 април 2018   |   Коментари 0
   
   
Стотици се възползваха от безплатните прегледи във ВМА

Източник: ВМА

Близо 300 души се възползваха от безплатните прегледи във Военномедицинска академия. Те бяха част от три кампании – на лекарите от Отделениетои по дерматология, Клиниката по ендокринология и болести на обмяната и Катедрата по инфекциозни болести. 

 

Пациентите се консултираха със специалистите за кожни новообразувания, метаболитен синдром и затлъстяване, инфекциозна мононуклеоза и други херпесни инфекции.

 

„Милиони хора по света боледуват от метаболитен синдром. Около 30% от населението в България е със затлъстяване и една немалка част от хората страдат и от метаболитен синдром“. Това заяви в интервю за Puls.bg  д-р Весела Михнева от Клиниката по ендокринология и болести по обмяната, където се проведоха безплатни прегледи за метаболитни нарушения. По думите й, децата също много често страдат от някои от компонентите на метаболитния синдром, които като възрастни ги превръщат в пациенти с редица заболявания, отключващи се с течение на времето. Например захарен диабет тип 2, артериална хипертония и други. 

 

Това са поредните превантивни кампании на лекари от Военномедицинска академия, посветени на различни социалнозначими заболявания. От болницата уточниха, че през месец май предстоят нови безплатни прегледи. Те ще са по проблеми в областта на дерматологията и ендокринологията, като датите ще бъдат обявени допълнително.

 

Профилактичните прегледи могат да служат като гаранция за добро здравословно състояние. Влошаването на здравето не винаги обаче е придружено от симптоми, които може да бъдат забелязани от самия пациент, категорични са специалистите. По думите им, хората търсят съветите на лекаря едва, когато вече имат проблем. 

 

Много болести могат да се овладеят, ако бъдат диагностицирани навреме, преди да са довели до необратими промени в организма, категорични са специалистите. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от По-красиви днес
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter