ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Общопрактикуващи лекари излязоха на пореден протест

Puls.bg   |   23 април 2018   |   Коментари 0
   
   
Общопрактикуващи лекари излязоха на пореден протест

Източник: Bulgaria ON AIR

Намаляване на административната тежест и увеличаване на потребителската такса от 2, 90 лв. на 5, 10 лв. Това са част от исканията на софийските общопрактикуващи лекари, които излязоха на пореден протест. Те се събраха пред сградата на НДК (където се провежда българското европредседателство) днес по обяд, за да връчат своята протестна декларация на здравния министър Кирил Ананиев. 

 

Джипитата са категорични, че хората са редят на опашки пред кабинетите им с часове, а те могат да им отделят само няколко минути за преглед и поставяне на диагноза. И уточниха, че повече време прекарват в попълването на документите – по 20 минути на пациент. 

 

„Ние сме писарите на системата и в крайна сметка, за да можем да вършим тази работа, или трябва някой да я плати или просто ние няма да можем да я вършим след определен период от време“, каза протестиращ пред Bulgaria ON AIR

 

Протестиращите настояват и за промяна в отчитането им към Националната здравнooсигурителна каса. Те искат то да става по електронен път, а не на място, с което ще спестят излишно време, което могат да отделят за прегледи на пациенти.  По думите им, ако заплатите не бъдат увеличени, те ще спрат да дават нощни смени, които са зле платени.

 

 

„Нищо не се случва. Продължаваме да си носим хартии по офисите, продължаваме да си носим флашки в ерата на интернета“,  сподели друг общопрактикуващ лекарм според който няма как всички джипита да са на разположение на хората по 24 часа. 

 

Вижте още за протеста може да видите във видеото: 

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Детско здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter