ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Награди за военномедицинския екип, завърнал се от Мали

Puls.bg   |   16 април 2018   |   Коментари 0
   
   
Награди за военномедицинския екип, завърнал се от Мали

Източник: ВМА

16-тият военномедицински екип се завърна у нас от мисия в Мали. Медицинските специалисти получиха награди от името на министъра на отбраната и от командващия Съвместното командване на силите.


Военномедицинският екип бе посрещнат от началника на ВМА бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, който ги поздрави и им благодари за поредната успешна мисия.

 

Ротацията идва седмица, след като техни колеги  от ВМА заминаха, за да подсигурят Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали. 

 

Българские специалисти имат задачата да се грижат за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако.

Българските лекари под пагон участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век, като винаги са получавали отлична оценка за представянето си. Завърналият се екип също се прибира с отлична оценка от командния състав по отношение на изпълнените задачи.

 

Освен в горещите точки на света, военните лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време. Това се случва при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.


Междувременно, началникът на Клиниката по чернодробно-панкреатична и трансплантационна хирургия към ВМА - проф. Никола Владов, се включи в инициативата на Асоциацията на студентите-медици в България – София и медицински факултет на МУ-София – „Лекари за пример”. Нейната основна цел е да представи на студентите-медици възможността да останат и да се развиват в България чрез примера на онези лекари, които през кариерата си непрестанно работят за развитието на медицината и здравеопазването в България и са се утвърдили като специалисти не само в България, но и в чужбина.

 

„Да, ние ходихме да се обучаваме в чужбина, но когато дойде моментът, се справихме сами, без чужда намеса. За разлика от Румъния, например, където първите няколко трансплантации бяха направени с помощта на чуждестранни екипи”, каза той и посъветва студентите да не спират да учат. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter