ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Правителството отпусна 14 млн. лв. на ВМА

Puls.bg   |   12 април 2018   |   Коментари 0
   
   
Правителството отпусна 14 млн. лв. на ВМА

Източник: ВМА

Правителство отпусна допълнителни разходи в бюджета на министерството на отбраната. Това съобщиха от правителствената информационна служба и уточниха, че те са предназначени за Военномедицинска академия (ВМА). 

 

Средствата са в размер на 14 млн. лв. и ще отидат за окончателно разплащане на лечебното заведение с „Българска банка за развитие“ АД, по цесия на вземанията на кредиторите на ВМА. 

 

Дълговете на болницата през май 2014 г. ( когато проф. Николай Петров встъпи в длъжност като директор) възлизаха на 130 млн. лв. , като само запорите й бяха за над 11 млн. лв. Благодарение на три цесии – една от 52 млн. лв. и две за по 20 млн. лв., дълговете на ВМА започнаха да се стопяват. В края на декември 2016 г. стана ясно, че борчовете на болницата са в размер на 15 млн. лв. 

 

Припомняме, че директорът на лечебното заведение- бригаден генерал професор д-р Венцислав Мутафчийски, обяви в края на март тази година, че ВМА вече е без дългове. Това стана по време на Общото събрание на личния състав на лечебното заведение.

 

 

„Ако към юни 2014 година ВМА генерираше дълг между 5-8 милиона лева на месец, то към 31 декември 2017 година болницата има нула лева дълг. Тази тенденция се запазва и в първите три месеца на настоящата година. Може би е време да не говорим за дългове, а за развитие и по-сериозни капиталовложения, коментира той изтъкна, че една от основните му цели в следващите месеци е запазването на финансовата стабилност на академията. Други негоби приоритети са съхраняване кадрите във ВМА и привличане на нови, създаване на възможност за устойчиво кариерно развитие, закупуване на нова апаратура. 
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Сън
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter