ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Увеличиха заплатите в Регионалните здравни инспекции

Puls.bg   |   14 март 2018   |   Коментари 0
   
   
Увеличиха заплатите в Регионалните здравни инспекции

Източник: IStockphoto

Всички служители в 28-те структури на РЗИ ще получат увеличение на работните заплати, считано от 1 януари тази година. Това съобщиха от Министерство на здравеопазването и уточниха, че решението е взето в съответствие с Наредбата за заплатите на служителите в държавната администрация.

 

Повишението ще бъде изплатено на служителите заедно с мартенските им възнаграждения. За структурите на Регионалните здравни инспекции (РЗИ) средното увеличение на разходите за възнаграждения е 18%, като на някои места повишението ще надхвърли предвиденото, в зависимост от числеността на персонала. 

 

Със Закона за държавния бюджет на Република България за 2018 г. са предвидени средства във връзка с увеличение на минималната работна заплата, както и за увеличение на заплатите на работещите в системата на здравно министерство. 

 

Служителите на Регионалните здравни инспекции (РЗИ) ще получат средно около 640 лв. на месец. Като средната заплата след увеличението ще достигне 754 лв. 

 

По-рано днес БНР обяви, че служителите на здравните инспекции в страната ще протестират, въпреки обещаното от министерството увеличение. 

 

В бюджета на Министерството на здравеопазването за 2018 година са заложени средства и за увеличение на работните заплати на служителите в държавните психиатрични болници, в домовете за медико-социални грижи за деца, в Националния център по трансфузионна хематология и в регионалните центрове по трансфузионна хематология.

 

бщо 730.9 хил. лв. е увеличението на разходите за персонал в центровете по трансфузионна хематология. Със средствата се очаква средно увеличение с 11.5 %. Увеличението на разходите за персонал в психиатричните болници  е в размер на 2 449.6 хил. лв. Със средствата се очаква средно увеличение с 13,0 %.За домовете за медико-социални грижи за деца разходите за персонал са увеличени с 1 067.3 хил. лв. или увеличени от 7,0 %.

 

Предвидено е и увеличение на разходите за персонал на работещите в центровете за спешна медицинска помощ. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Варицела и бременност - опасна ли е?

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter