ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Нефролози с безплатни прегледи

Puls.bg   |   07 март 2018   |   Коментари 0
   
   
Нефролози с безплатни прегледи

Източник: IStockphoto

Безплатни нефрологични прегледи извършват специалисти от София и страната. Те са организирани по повод Световния бъбречен ден, който по традиция се отбелязва всеки втори четвъртък на месец март. 

 

Лекарите от нефрологичния кабинет на УМБАЛ „Св. Анна“ - София ще консултират безплатно пациентите на 7 и 8 март. Желаещите трябва да си запишат предварително час на регистратурата на Диагностично-консултивния център на болницата или на тел. 02 9759319. 

 

УМБАЛ „Св. Марина“ – Варна също се включва кампанията. На 8 март са предвидени безплатни прегледи за жени в Диагностично-консултивния център на "Света Марина". Те ще бъдат от 12.00 до 16.00 ч. в кабинет 323, ет. 3. Пациентките могат да си направят безплатни лабораторни изследвания за креатинин и белтък в урината на жени от 10.00ч.-16.00ч. в стая 204. 

 

Бъбречните увреждания се установяват не само при вече доказана патология на бъбрека. Съпътстващи заболявания като захарен диабет, артериална хипертония, подагра, обезитас, могат да са рисков фактор за отключването им.

 

 

Самонаблюдението е път към по-бързото диагностициране. Симптоми като дискомфорт в поясната област, чувство за недоизпразнен пикочен мехур след уриниране, отоци около глезените и клепачите, високо артериално налягане, може да сигнализират за някакъв проблем с бъбреците. Един от основните проблеми е, че в началото пациентите нямат сериозни оплаквания и минава твърде голям период от време преди да разберат за увреждането на бъбреците. По някога това бавене може да доведе до бъбречна недостатъчност. 

 

Глобалната инициатива за Световния бъбречен ден стартира на 9 март 2006 г. Основната цел на събитията е да информират обществото за бъбречните заболявания и усложненията, които  могат да настъпят, ако те не се открият и лекуват навреме. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Релакс
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter