ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Д-р Тедрос Гебрейесус: Процентът на цезаровите сечения в България е висок

Puls.bg   |   06 март 2018   |   Коментари 0
   
   
Д-р Тедрос Гебрейесус: Процентът на цезаровите сечения в България е висок

Източник: МЗ

Все още процентът на цезаровите сечения в България е твърде висок. Той се дължи не само на усложненията, но и на личния избор на жените. Това заяви д-р Тедрос Гебрейесус, генерален директор на Световната здравна организация. През уикенда той посети „Майчин дом“. 

 

“Световната здравна организация активно работи по новия си наръчник за правилно протичане на естественото раждане и грижата за жените в този момент.  “Майчин дом” е изцяло в синхрон с препоръките на СЗО и те са интегрирани в работата на професионалистите от години“, каза доц. д-р Иван Костов, изпълнителен директор на “Майчин дом”, който посрещна директора н Световната здравна организация и му показа най-важните места в болницата – отделения за родова и послеродова грижа. 


В “Майчин дом” д-р Тедрос Гебрейесус посети родилна зала и се запозна с условията, с които разполагат родилките в стаите. Той отчете положително факта, че майката и бебето не са разделени след раждането. 

 

Припомняме, че новите препоръки на Световната здравна организация са свързани с намаляването на излишните интервенции и медикаменти за стимулиране на раждането, насърчаване на майките да родят естествено, ако състоянието им го позволява. 

Д-р Тедрос Гебрейесус припомни, че майчиното и детското здраве са един от основните приоритети на Световната здравна организация. “В “Майчин дом” имах шанс да говоря не само с лекари, но и с майки. Те са изключително доволни от здравните грижи и отношението на екипа на болницата. Щастливи са и това се чете по усмивките им. Радостен съм, че видях такъв професионализъм и толкова високо ниво на грижите за майките и бебета в България“, посочи той. 

 

 

Както писахме по-рано генералният директор на Световната здравна организация бе на официална визита у нас. В делегацията участваха още Мишел Боко, помощник генерален директор за външните отношения на СЗО, Деяна Костадинова, постоянен представител на Република България към службата на ООН и други. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Варицела и бременност - опасна ли е?

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Био продукти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter