ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Спасиха жена с тежка инфекция на очите

Puls.bg   |   08 февруари 2018   |   Коментари 0
   
   
Спасиха жена с тежка инфекция на очите

Източник: УМБАЛ „Света Анна“

Жена с изключително рядка и тежка инфекция, застрашаваща живота й, бе спасена от лекарите в Клиниката по лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ „Света Анна“. Лечението й възлиза на над 10 хил. лв. като касата поема само 420 лв. по клинична пътека. 

 

Пациентката постъпила в спешното отделение на болницата на 29 януари, след като й отказали лечение в други лечебни заведения. Медиците установили, че тя има аеробна и анаеробна инфекция в областта на двете очни  орбити. Възпалението протича с масивен оток и зачервяване на очите, както и с много висока температура – септично състояние на целия организъм. 

 

След като разгледали редкия случай на жената, която пристигнала от Кюстендил, лекарите започнали спешна тройна антибиотична терапия с най-съвременни антибиотици. На следващия ден свикали консилиум, който да реши как да продължи лечението. В него участвали д-р Стефан Николов – началник на Клиника неврохирургия и хирург, УНГ – специалист, микробиолог, инфекционист, кожен лекар и реаниматор. Те констатирали, че е необходимо незабавно лечение в Клиниката по лицево-челюстна хирургия – осъществяване  на инцизии на дветете огнища под обща анестезия, за да се достигне до огнището на възпалението. 

 

Подлежащите тъкани са изглеждали буквално като сварено месо след разрезите. Това говори, че става въпрос за много тежка инфекция, обясняват от пресцентъра на УМБАЛ „Света Анна“. И уточняват, че резултатите от микробиологичните изследвания насочили лекарите към стафилококова и стриптококова инфекции. Те могат да доведат до тежка некроза на тъканите и тотално обезобразяване на лицето и изискват бърза намеса.

 

 

Благодарение на бързата реакция на лекарите от УМБАЛ „Света Анна“, жената е извън опасност за живота. Тя е изолирана в самостоятелна стая. Предстои й допълнително лечение и пластично възстановяване на лицето.

 

От болницата уточниха, че до момента са вложени 4 200 лв., които са само за антибиотици, мониторинг и консумативи за пациентката. Отделно разходите на Клиниката по лицево-челюстна хирургия струват 3 070 лв. , като лечението на жената продължава. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Зачатие
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter