ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Безплатни прегледи в Майчин дом

Puls.bg   |   08 февруари 2018   |   Коментари 0
   
   
Безплатни прегледи в Майчин дом

Източник: СБАЛАГ “Майчин дом”

СБАЛАГ “Майчин дом” организира безплатни прегледи за жени, които имат проблем със задържане на урината (стрес инконтиненция). Консултациите ще бъдат в продължение на две седмици, като ще стартират на 12 февруари. 

 

Прегледите ще се извършват между 13 и 16 часа, като пациентите ще бъдат консултирани лично от доц. Иван Костов, изпълнителен директор на “Майчин дом” доц. Иван Костов

 

Всяка жена, която желае да се преглед безплатно, трябва да си запише предварително час с обаждане на телефон 02/9172 40 ( между 10 и 12 часа).

Неволното изпускане на урина, което е причинено от повишено налягане в корема, се нарича стрес инконтиненция. Появя се най-често при жените, извършващи дейности, които изискват сила и причиняват напрежение в тялото.

 

“Ако Ви се е случвало неконтролируиемо да изпускате урина, докато кихате, кашляте, спортувате или вдигате тежко, не бива да се притеснявате, а да се консултирате със специалист”, съветва доц. Костов.

 

Възпаление на пикочните пътища и образувания по лигавицата са част от основните виновници за незадържането на урина. Смъкване на пикочния мехур и матката също са причина за неволното изпускане на урина. Специалистите посочват, че другите състояния, които могат да предизвикат подобни оплаквания, са раждане по естествен път и менопаузата. 

 

 

“Хората трудно споделят, че имат проблем. Когато все пак се наложи, го правят с нежелание и срам. Най-големият проблем е, че неволното изпускане на урина се свързва със старостта, а това не е така.”, споделя доц. Костов. “Искаме да подадем ръка на жените с този проблем и да улесним тяхното решение да се лекуват, затова организираме тази двуседмична програма.”, допълва директорът на болницата. 

 

По данни на Световната здравна организация, хората, които се оплакват от неволното изпускане на урина са над 100 млн. Стрес инконтиненцията е толкова често срещан проблем, колкото и гъбичките по ноктите, например.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бременност и раждане
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter