ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Пазете малките деца от новия грип!

Puls.bg   |   03 ноември 2009   |   Коментари 2
   
   
Пазете малките деца от новия грип!

Децата до 5 години са най-уязвими при заболяване от новия пандемичен грип, каза д-р Атанас Мангъров от Детска инфекциозна болница в столицата по националното радио. По думите му в болницата имат заболели деца на едномесечна възраст болни от свински грип. Според него най-засегнати са децата между 3 и 5 години. При малките деца заболяването продължава между 7-10 дни, а температурата пада около 5-ия ден.
 

Д-р Мангъров препоръча при децата противовирусните препарати да се използват само в случаи, които действително са тежки или се очаква по-тежко протичане, тъй като имат странични ефекти.
 

Необходимо е да не се прекалява с повече от възможното с медикаментозни средства, понижаващи температурата, за да не се интоксикира организмът на детето. Високата температура активира защитните функции на организма, когато температурата се сваля с лекарства се пречи на организма да се справи с болестта. Не бива обаче да се допускат усложнения от високата температура, като дехидратиране на организма.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (2)

Коментарите са изказани от наши потребители и са автентични, без редакторска намеса. Екипът на Puls.bg не носи отговорност за съдържанието им.

dagon     2009-11-05 11:40:20
до мариана
Нормално е да се притеснявате, но не изпадайте в паника! Това, което можете да направите е да подсилите имунитета на детето-давайте му по една лъжица мед, повече пресни плодове и зеленчуци, млечни продукти. В никакъв случай не давайте медикаменти и имуностимулатори преди да се консултирате с педиатър.
марина     2009-11-04 17:24:39
умирам си от страх от тази болест,гледам 4 годишната си внучка
2 намерени, страница 1 от общо 1  1 Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Остър и хроничен ентероколит - през топлите месеци

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter