ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Безплатни прегледи в Национална кардиологична болница

Puls.bg   |   05 февруари 2018   |   Коментари 0
   
   
Безплатни прегледи в Национална кардиологична болница

Източник: НКБ

Национална карадиологична болница обявява безплатни медицински прегледи в Клиниката по детска кардиология и Отделение по хирургия на вродените сърдечни малформации. Те ще се проведат от 8 до 14 часа на 9 февруари, който е обявен за „Ден на отворените врати“. 

 

Инициативата на столичната болница е по повод Международната седмица на вродените сърдечни малформации, която всяка година отбелязваме от 7 до 14 февруари. 

 

Родителите, които искат да се възползват от безплатните прегледи за тяхното дете, могат да си запишат предварително час на един от посочените телефони: 02/9211 211; 02/9211 330; 02/9217 160; 02/9217 161.

 

Вродените сърдечни малформации са най-често срещаният вроден дефект по света. Всяка година около 700 българчета се раждат с този проблем. Вродените сърдечни малформации са и най-честата причина за смъртност в ранна детска възраст (до 12-месечна възраст), ако не са диагностицирани или лекувани навреме.
 
Вродените сърдечни малформации се срещат при около 8-10 на 1 000 живородени деца. Тези аномалии са една от основните причини за преждевременното раждане и спонтанни аборти.

 

 

Лекари от различни страни се включват в Международната седмица, за да информират обществеността за вродените сърдечни малформации и възможните терапии на децата с този социално значим проблем.
 
Асоциация „Детско сърце”, съвместно с Многопрофилната болница за активно лечение „Национална кардиологична болница”,  подава ръка на семействата с деца, имащи различни кардиологични проблеми. Нейната основна цел е да подобри качеството на живот на сърдечно болните деца чрез висококвалифицирано съвременно лечение, както и да спомогне за тяхната интеграция в обществото.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter