ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Край на грипната епидемия в София

Puls.bg   |   02 февруари 2018   |   Коментари 0
   
   
Край на грипната епидемия в София

Източник: IStockphoto

Грипната епидемия в областите София-град, Кюстендил и Пазарджик се отменя от 3 февруари. С решението на Регионалната здравна инспекция пада и забраната за провеждане на детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ и поставянето на имунизации.

 

Междувременно РЗИ-Разград обявява грипна епидемия на територията на област Разград от 2 февруари. Заболеваемостта там е достигнала 209,57 на 100 000 души население. В тази връзка е свикано заседание на Регионалното оперативно бюро за борба с грип и остри респираторни заболявания. Регионалната здравна инспекция в града е изпратила общо 7 проби в Националната референтна лаборатория на Центъра по заразни и паразитни болести. От тях 5 са положителни за грип – 4 от тип В и една AH3N2. 

 

Регионалните здравни инспекции следят епидемичните показатели и предприемат незабавни мерки, тъй като картината на заболяваемостта е динамична, съобщиха от Министерствона здравеопазването. 

 

Общо 3 179 случая на остри респораторни заболявания са регистрирани по време на седмицата, предхождаща обявяването на грипна епидемия в София-област. От 31 януари се наблюдава ясно изразена тенденция за снижаване на заболеваемостта. Очаква се в следващите дни тя да достигне обичайните стойности за сезона, съобщават от Регионалната здравна инспекция в София. 

 

От Министерството на образованието и науката съобщиха, че общо 892 училища в страната днес са останали затаворени поради обявената грипна епидемия. За 138 училища в област Бургас грипната ваканция продължава. 


На 2 февруари не са работели 276 училища в София-град, 40 училища в област Сливен и 71 училища в област Русе са в грипна ваканция. В област Варна всичките 122 училища няма да учат на 2 февруари. В 61 училища в област Монтана има грипна ваканция. Обявена е грипна ваканция за 60 училища в област Хасково и за 44 училища в област Ямбол. В област Кюстендил 41 училища няма да учат също днес. В 17 училища няма да се учи днес в област Враца. В област Пловдив няма да има учебни занятия в 15 училища в община Карлово и в 4 училища в община Сопот. В област Видин е преустановен учебният процес в СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Брегово, а в област Плевен в 2 училища – СУ „Св. св. Кирил и Методий“ - Пордим и Обединено училище „Никола Вапцаров“ - село Вълчитрън. 

 

От 3 до 6 февруари включително учениците в цялата страна са в междусрочна ваканция, допълниха от МОН.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Естетични процедури
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter