ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Откриха център на пациента в УСБАЛО

Puls.bg   |   25 януари 2018   |   Коментари 0
   
   
Откриха център на пациента в УСБАЛО

Източник: УСБАЛО

„Център на пациента“ заработи в Университетската специализирана болница за активно лечение по онкология (УСБАЛО) в София. Новата структура бе официално открита вчера, а на събитието присъстваха д-р Даниела Дариткова, председател на комисията по здравеопазване в парламента и Мая Манолова, омбудсман на България.  


Основната цел на центъра е да оказва емоционална и друг вид немедицинска помощ на пациентите и техните близки, за голяма част от които новината за тежката диагноза трудно се преодолява. Услугите ще са безплатни за всички пациенти с онкологични заболявания и роднините им, съобщават от УСБАЛО. 


Психолози работят с пациентите още от края на миналата година, като от декември до момента са оказали подкрепа на над 1 000 души. Те са провели над 72 индивидуални консултации с пациентите, както и 11 групови занятия, на които са присъствали 38 души. Консултираните близки на пациенти са 24. 

 

Източник: УСБАЛО


Както по-рано писахме, в болницата бе създадена библиотека от дарения, която да е на разположение на пациентите и един вид развлечение по време на техния престой.

 


През изминалата година сред пациентите на лечебното заведение бе пусната анкета. По-голяма част от анкетираните са посочили, че са доволни от престоя си и биха продължили лечението си в УСБАЛО. Около 77% от запитаните са отговорили, че желаят да бъдат информирани повече за тяхното заболяване и видове лечение за него. Почти 50 % биха желали това да става чрез пряк разговор и информационни брошури. Подобряване на битовите условия, приема в лекарските кабинети и комуникацията между пациент и персонал, са сред основните им препоръки към ръководството на болницата. 


Всяка седмица в центъра ще се провежда група за арт-терапия. В следващите месеци в него стартират и тематични срещи по различни въпроси, които ще бъдат с гост-лектори. 
 

 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter