ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Откриха обновената послеродилна клиника на Майчин дом в София

Puls.bg   |   09 януари 2018   |   Коментари 0
   
   
Откриха обновената послеродилна клиника на Майчин дом в София

Източник: Министерство на здравеопазването

"Майчин дом" е водещо лечебно заведение в нашата страната, в което работят изключителни професионалисти. Тук се съчетава високият професионализъм, наличието на съвременна апаратура и техника, невероятно отношение към пациентите и в същото време един прекрасен и успешен мениджмънт от страна на ръководството на болницата“. Това посочи министърът на здравеопазването Кирил Ананиев по време на официалното откриване на реновираната Послеродилна клиника към болницата. 

 

На близо 600 хил. лв. възлиза инвестицията на Министерството на здравеопазването в реновирането на послеродилната клиника на „Майчин дом“. Днес тя бе официално открита от здравния министър Кирил Ананиев. 

 

Ремонтът в лечебното заведение е на стойност 394 хил. лв., а с други 200 хил. лв. е закупено оборудване за клиниката, която е сред най-съвременните в цялата страна. Сумата е отделена от капиталови средства на министерството. 

 

„Майчиното и детското здравеопазване са сред приоритетите на правителството и настоящия екип на здравното министрество. Усилията ни за обновяване на базите от този тип в страната ще бъдат последователни и осезаеми както за екипите, работещи в тях, така и за пациентите“, каза още Ананиев.

 

 

„С цената на усилията от страна на Министерството на здравеопазването и „Майчин дом“ днес откриваме най-голямата и най-модерната послеродилна клиника в страната. Грижата за майката и детето са в основата на всяка една политика и фактът, че г-н Ананиев е днес с нас го доказва. „Майчин дом“ е институцията, която е основен фактор в развитието на акушерството и гинекологията в страната“, посочи от своя страна доц. Иван Костов, директор на университетската болница.

 

Здравният министър поздрави лекарите и специалистите по здравни грижи в „Майчин дом“ повод Бабинден, който бе на 8 януари. Той разгледа помещенията и дори взе в ръце новородено. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бременност и раждане
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter