ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

България с ротацинно председателство на Здравната мрежа за Югоизточна Европа

Puls.bg   |   22 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
България с ротацинно председателство на Здравната мрежа за Югоизточна Европа

Източник: IStockphoto

Министерството на здравеопазването ще бъде домакин на 39-тата Регионална среща на Здравната мрежа на страните от Югоизточна Европа. Тя е посветена на темата „Промоция на здравето сред децата и младите хора в Югоизточна Европа“ и ще се състои на 23 и 24 ноември в София.

 

Промоцията на здравето сред децата и младежите като здравословното хранене, физическата активност, проблема с разпространение на тютюнопушенето и консумацията на алкохол, са част от темите, които ще бъдат обсъдени по време на срещата.  


Заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова ще открие конференцията. Очаква се във форума да вземат участие д-р Скендер Сила, управляващ Офиса на Световната здравна организация за България, д-р Мира Драшич, ръководител на Секретариата на Здравната мрежа за ЮИЕ, както и представители на УНИЦЕФ, Източноевропейския институт по репродуктивно здраве и на деветте страни, включени в Здравната мрежа - Албания, Босна и Херцеговина, България, Македония, Молдова, Румъния, Сърбия, Черна гора и Хърватска.

 

„Министерството на здравеопазването е домакин на Здравната мрежа за втори път, след като на 1 януари 2007 г., от първия ден на пълноправното ни членство в Европейския съюз, Република България пое председателството ѝ в рамките на Инициатива за социално сближаване на Пакта за стабилност“, обясниха от регионалнотп ведомство. 

 

 

Здравната мрежа е политически орган, който ръководи осъществяването на съвместни действия между своите членове в области на здравеопазването от общ интерес и действа като управителен комитет. Дейността й се подпомага и координира от Регионалното бюро на Световната здравна организация за Европа и от Съвета на Европа. Председателството ѝ се осъществява на ротационен принцип между деветте страни-членки.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Стомашно-чревни проблеми по време на почивка

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter