ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Военната прокуратура не откри нарушения във ВМА

Puls.bg   |   13 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
Военната прокуратура не откри нарушения във ВМА

Източник: МЗ

Няма достатъчно данни за извършено престъпление от страна на бившето ръководство на Военномедицинска академия. Това стана ясно от съобщение на Военно-апелативната прокуратура, по повод проверката, извършена в болницата след като нейният бивш директор подаде оставка. 

 

Припомняме, че проф. Николай Петров напусна поста на здравен министър в правителството на Бойко Борисов заради поръчка, свързана с конфликт на интереси, направена докато той е ръководел ВМА. Това доведе до проверка на Военно-окръжната прокуратура и последваща от горепосоченото обвинение. 

 

„При извършения служебен контрол на проверяваното постановление е установено, че първоначалната проверка е непълна, а наблюдаващиятият прокурор не е осъществил необходимия контрол над работата на военния следовател“, се казва в съобщението на Военно-апелативната прокуратура, от където уточняват, че техен прокурор е осъществил допълнителна проверка, при която са проверени допълнително документи и са разпитани още лица. В тази връзка от обвинението посочват още, че предлагат наблюдаващият прокурор Адалберт Кръстев да бъде дисциплинарно наказан поради това, че не си е свършил работата по случая. 

 

 

Анализът на всички събрани данни показва, че няма данни за извършено престъпление от общ характер от длъжностни лица от ВМА. 

 

Както Puls.bg писа, на 10 ноември проф. Николай Петров предаде официално своя пост на Кирил Ананиев. „За мен наистина е удоволствие да предам Министерството на здравеопазването във Вашите ръце, изхождайки от безупречната  Ви репутация и сериозна биография“, каза бившият шеф на ВМА. От своя страна Ананиев посочи, че е подготвил план за действие, който се основава на приоритетите на правителството, записани в неговата управленска програма. И бе категоричен, че е нужна работа по подобряване на връзката между отделните звена в системата. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter