ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Кандидатурата на Ананиев за здравен министър внесена

Румяна Тасева   |   09 ноември 2017   |   Коментари 0
   
   
Кандидатурата на Ананиев за здравен министър внесена

Източник: Министерство на финансите

От няколко дни в публичното пространство се изнесе и коментира, че следващият здравен министър ще бъде заместник-министърът на финансите Кирил Ананиев. Днес неговата кандидатура официално е внесена от кабинета в деловодството на парламента с проекторешението за персонални промени в състава му. 

 

Премиерът предлага на мястото на подалия оставка проф. Николай Петров да застане настоящия заместник-министър на финансите. освен този пост Кирил Ананиев е и председател на Надзорния съвет на НЗОК, като тази длъжност е заемал неколкократно през годините.

 

Кирил Ананиев започва работа в Министерството на финансите през далечната 1980 г., след завършено висше образование със специалност финанси и кредит в УНСС.

 

Преминава през всички експертни длъжности, за да достигне до началник на Главно управление „Държавни разходи". Заместник-министър на финансите е при три последователни правителства в периода 1998-2009 г. Отново на тази длъжност е от август 2014 г. до януари 2017 г. е заместник-министър на финансите. От края на януари до началото на май 2017 г. е служебен министър на финансите в кабинета на проф. Огнян Герджиков.

 

 

Бил е също секретар по финансова политика в администрацията на президента (2009-2011 г.), съветник към политическия кабинет на министър-председателя (2013-2014 г.).

 

Специализира в областта на финансирането на социално-културните разходи в УНСС, както и в областта на реформата в здравеопазването в Чикаго, САЩ.

 

От май неговите функции във финансовото министерство като зам.-министър са да осъществява оперативно ръководство и координация на дирекциите „Бюджет", „Държавни разходи", "Финанси на общините", „Държавно съкровище" и „Централизирано възлагане и обществени поръчки".

 

Очевидно на г-н Ананиев ще му се наложи да се справи и с проблемите на родното здравеопазване.

 

Има специализация по финансирането на социално-културните разходи, както и по-важната в случая - в областта на реформата в здравеопазването в Чикаго, САЩ. 

 

Утре предстои гласуването на кандидатурата му в парламента. 


   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Акценти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter