ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

УМБАЛ Бургас с кувьoз от капачки

Puls.bg   |   13 октомври 2017   |   Коментари 0
   
   
УМБАЛ Бургас с кувьoз от капачки

Източник: Pixabay

УМБАЛ Бургас се сдоби с чисто нов кувьoз благодарение на пластмасови капачки. Те са събрани за по-малко от година от кампанията „Дари капачка – спаси живот“. Специализирана апаратура за недоносени бебета ще бъде дадена на Отделението по неонатология в болницата на 22 октомври. 

 

Стойността на кувьoза е 13 380 лв. Той е снабден с най-висока степен на допълнително оборудване и към момента е най-модерният подобен апарат за Бургас и региона. Една част от сумата е събрана чрез събраните капачки, а останалата е осигурена от дарители.

 

Хиляди хора допринесоха за благородната кауза, като най-активни са от Бургас и региона. Болницата продължава да събира капачки, но вече за по-голяма кауза, посветена отново на детското здраве. Натрупаните количества се предават периодично за рециклиране. Най-усърдни и активни продължават да бъдат децата от детските градини и училищата в Бургас, с помощта на своите родители и учители. Подкрепа оказа и Регионалния инспекторат по образованието, който помогна информация да стигне до всяко учебно заведение, съобщиха от болницата.

 

„Стартирахме кампанията точно преди година – на 21 октомври. Почти никой не вярваше, че ще успеем … Ще помогнете не само на недоносените бебета, а и на всички новородени и малки деца от Бургас, които се нуждаят от животоспасяващи грижи!“, пишат представителите на УМБАЛ Бургас в специално създадената за каузата страница във Фейсбук – „Дари капачка – спаси живот“. 

 

 

Инициативата започва по идея на Строителния техникум в Бургас, но бързо се разпростира. Статистиката показва, че за закупуването на един модерен кувьоз са нужни близо 20 тона капачки. Отпадъкът се събира лесно, не тежи, не мирише и не заема много място. 
 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter