ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Ученици с благотворителен концерт за Боби

Puls.bg   |   11 октомври 2017   |   Коментари 0
   
   
Ученици с благотворителен концерт за Боби

Източник: Фейсбук

Софийски ученически съвет организира благотворителен концерт в помощ на 7-годишния Божидар Кръстев, който се бори с тежка диагноза. Изявени и социално активни младежи от различни училища в София ще се съберат в 19, 30 часа, на 30 октомври, в Дом на културата „Искър“, за да подкрепят каузата „Да помогнем на Божидар“

 

Очаква се в събитието да вземат участие известни певци от "Х Фактор", "Гласът на България", както и звезди от голямата родна сцена. Учениците приканват и други изпълнители, които искат да се включат в благородната кауза, да се свържат с тях. Столична община от своя страна ще осигури безплатно залата за провеждане на концерта, всички пари от който ще отидат за лечението на Боби. 

 

7- годишното момченце от гр. Камено има тумор на гръбначния стълб, който прогресира много бързо. През март 2017 г. му е направена операция България, която е неуспешна. Детето не успява да тръгне на училище както връстниците си през септември, защото болестта го приковава на инвалидна количка. Резултатът от ядрено-магнитния резонанс, направен в Турция, показва двойно нарастване на злокачественото образувание, което налага повторна операция в най-скоро време. Лекари от испанската болница "Clinica Universidad de Navarra" дават шанс на неговите родители, че той ще се оправи, но за целта са нужни много средства, с които семейството не разполага. 

 

Цялата сума, необходима за за лечението на Боби Кръстев е 110 000 лева, като 80 000 лева вече са по сметките на детето, благодарение на добри хора които му подават ръка. През май 2017 момчето е оперирано повторно. Туморът е отстранен, но хистологичният резултат показва мултиформен глиобластом 4-та степен (злокачествено образувание). Това налага провеждането на химио и лъчетерапия, а след това и рехабилитация.

 

"Благодарим Ви, че ни подкрепяте и ни давате сили да продължим напред! Подкрепата Ви значи много за нас , както и това че не сме сами! Бъдете живи ,здрави и благословени! Помощта Ви е незаменима! Благодарим! Заедно ще успеем да върнем усмивката на Боби!“, пише във Фейсбук Тихомир Кръстев, бащата на детето, което вече е прието в испанската клиника, чувства се по-добре, дори вече може да се изправя само. 

 

 

Парите за първия курс на лечение на Божидар Кръстев са събрани, но кампанията за набиране на средства продължава, тъй като терапията в чуждестранната клиника ще бъде много продължителна. В страницата „Да помогнем на Божидар“ във Фейсбук има и повече информация за други благотворителни инициативи за детето, организирани в различни части на страната. 

 

Всеки, който иска да помогне със средства, може да ги преведе на:

 

IBAN: BG87 UNCR 7000 1522 9420 57 
Име: Божидар Тихомиров Кръстев 
Paypal: t.kraste@gmail.com
ДМС: СМС с текст DMS BOBCHO на номер 17 777


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от По-красиви днес
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter