ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Французи с интерес към изграждането на болница у нас

Puls.bg   |   03 октомври 2017   |   Коментари 0
   
   
Французи с интерес към изграждането на болница у нас

Източник: МЗ

Най-голямата верига за болници във Франция има интерес за изграждането на педиатрична болница в България. Това стана ясно след среща на министъра на здравеопазването проф. Николай Петров с френската делегация, дошла на посещение у нас, за да проучи възможностите. 

 

Първо трябва да се направи анализ на какъв принцип ще работи детската болница, къде да бъде позиционирана и как ще се финансира, каза проф. Петров. И уточни, че в страната ни липсва лечебно заведение от този тип и темата за изграждането му се коментира от близо 10 години.

 

Френската верига ще изпрати свои експерти в България, които да проучат пазара и по-конкретно функционира здравната грижа за децата в страната ни. Те ще изготвят анализ, който трябва да е готов до три месеца. След което екипът ще предложи конкретен проект за създаване на педиатрична болница у нас. 

 

По-рано здравният министър проф. Николай Петров и неговите заместници представиха приоритетите на българското председателство в сектор „Здравеопазване“ на Висшия медицински съвет.  „Председателството на Съвета на ЕС е кауза за България и трябва да се представим добре“, отбеляза проф. Петров.

 

Здравословното хранене при децата и достъпните и ефективни лекарствени продукти са главните теми, обясни от своя страна заместник-министър Мирослав Ненков. „Българското председателство в сектор „Здравеопазване“ няма да прокарва интереси с бизнес насоченост“, отбеляза той. 

 

Приоритетите бяха приети позитивно от страна на Висшия медицински съвет, като членовете се ангажираха да изпратят допълнителни идеи. Беше посочено, че темите са актуални, очертават добър баланс между профилактика и терапия и следва да оставят следа в дневния ред на ЕС, съобщиха от пресцентъра на Министерство на здравеопазването.


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бременност и раждане
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter