ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Лидия Нейчева: МБАЛ Ловеч не се менажира добре

Puls.bg   |   28 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Лидия Нейчева: МБАЛ Ловеч не се менажира добре

Източник: Министерство на здравеопазването

Министерството на здравеопазването е взело мерки за стабилизиране на МБАЛ Ловеч, но болницата не се менажира добре. Това стана ясно след посещението на заместник-здравния министър Лидия Нейчева в ловешката болница. 

 

„Не е нормално месечното възнаграждение на някои лекари тук да достига 4 хил. лв., не е нормално служители да идват на работа с плащани от болницата таксита, както и декапитализирано дружество да поддържа девет етажна сграда, нито пък областна болница да не работи по пътеки за долекуване. Това се преустановява. Сменяме политиката“, категорична е тя.

 

Вчера заместник-министърът представи новия борд на директорите на болницата. Негов председател е Даниела Коларова, финансист от София. Д-р Анка Георгиева, която досега завеждаше Диализното отделение на болницата, е избрана за изпълнителен дитектор. 

 

Половината от възнагражденията на борда ще бъдат в касата на болницата под формата на дарение, както и ежемесечно да изнася отчет за работата си и за финансовото състояние на болницата. „Не може три месеца да търсим магистър-фармацевт и никой да не се наема да помогне на града си, на пациентите и на колегите си. Осигуряваме дарения на лекарства и консумативи, а тук няма кой да подпише получаването им“, каза още Нейчева. 

 

Служителите на ловешката болница ще получат заплатите си за месец юни и 40% от юлските до няколко дни, обеща заместник-министърът. И уточни, че остатъка и възнагражданията за август ще бъдат преведени в края на октомври.

 

С първия транш от кредита, който УМБАЛ „Св. Иван Рилски” отпусна на МБАЛ Ловеч ще бъдат изплатени част от задълженията на лечебното заведение. Министерството се ангажира да намери вариант за цялостно погасяване на дълговете. 

 

На срещата на представителите на здравно министерство с ръководството и служителите на областната болница бе съобщено още, че на 17 юли министърът на здравеопазването проф. Николай Петров е изпратил писмо до главния прокурор. То е за  "установяване ощетявана ли е държавата в полза на частен интерес чрез договорите за дейност между МБАЛ „Проф. д-р Параскев Стоянов“, Ловеч и частна структура".


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter