ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Първа АГ с кампания за репродуктивно здраве

Puls.bg   |   28 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Първа АГ с кампания за репродуктивно здраве

Източник: Първа САГБАЛ „Света София“

Кампанията под мотото „Въпрос на разговор и преглед“ стартира екипът на Първа САГБАЛ „Света София“. Тя ще се състои от 1-ви октомври до 1-ви декември 2017 г. Подкрепена е от Столична община и фондациите „Искам бебе“ и „Зачатие“

 

Инициативата е ориентирана към студенти, докторанти и други учащи млади жени и мъже. Нейната основна цел е да информира младото поколение за репродуктивното и сексуално здраве, както и да поощри раждането на повече деца преди 30-годишна възраст. 

 

Безплатните прегледи и консултации ще се извършват всекиу работен ден от 10 до 13 часа. За тях не се изисква направление от личния лекар или друг медицински документ.  Желаещите трябва само да си запишат час на някой от следните телефони: 0876 35 91 90; 02/ 447 02 63; 0878 20 52 53.

 

До началото на декември екипът на Първа АГ „Света София“ е предвидил и програма за диагностика и лечение на двойки с репродуктивни проблеми „40+“. От нея могат да се възползват пациентки над 40-годишна възраст и по-млади жени с преждевременно намален яйчников резерв.

 

Дамите ще трябва да попълнят специален въпросник, ще имат възможността даразговарят със специалист по репродуктивна медицина, ембриолог, андролог, след което ще преминат гинекологичен преглед, както и ултразвуков преглед. Техните половинки могат да си направят безплатна спермограма, както и да разговарят със лекар по репродуктивна медицжина. При необходимост в прегледите могат да се включат мамолог, сертифициран психотерапевт и други. 

 

При констатиране на здравословен проблем, пациентите ще бъдат насочвани за диагностично уточняване и лечение. Двойки с репродуктивни проблеми, които имат желание да имат дете, ще бъдат подпомогнати финансово чрез предоставяне на преференциални цени за инвитро процедури, като изискването ще е поне единият от двамата да е учащ, допълниха от САГБАЛ „Света София“. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бременност и раждане
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter