ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

И Пловдив с безплатни консултации по репродуктивно здраве

Puls.bg   |   27 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
И Пловдив с безплатни консултации по репродуктивно здраве

Източник: УМБАЛ „Свети Георги“

Безплатни консултации по сексуално и репродуктивно здраве ще се проведат в Родилното отделение на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Кампанията, която започна на 25 септември, ще бъде удължена до 29. Тя е по случай Световния ден на контрацепцията (26 септември). 

 

Всички желаещи могат да заповядат от 9:30 до 12:30 ч. на 3 етаж в Хирургичния блок на болницата на бул. „Пещерско шосе“ № 66. Жените ще получат цялостна медицинска консултация от специалисти в областта на женското здраве, относно съвременните методи за контрацепция и отговор на въпроси свързани със сексуалността, сексуалните взаимоотношения и репродуктивното здраве, обясни доц. Екатерина Учикова, началник на АГ отделението.

 

Световният ден на контрацепцията се отбелязва от 2007 г. насам. Той има за цел да подобри информираността на хората за различните методи на контрацепция и да осигури възможност за избор на младите хора по отношение на тяхното сексуално и репродуктивно здраве. Целта на кампанията е и да насърчи младежите да разговарят за секс и възможностите за предпазване от нежелана бременност и полово-преносими инфекции. 

 

Част от жените в репродуктивна възраст в България се страхуват и не използват съвременните методи за предпазване от нежелана бременност. Основната причина за това е недостатъчните им познания. 

 

Страната ни е една от държавите в Европейския съюз с най-голям отрицателен естествен прираст на населението. През 2015 г. той е бил - 6,1%, което отговаря на - 44 167 души при раждаемост от 66 370 човека и смъртност на 110 117 души, според данните на Националния сатистически институт.

 

За периода 2000 – 2015 г. броят на жените във възрастовата група 15 – 25 години е намалял със 196 210. 


Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Йога и медитация
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter