ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Безплатни консултации по репродуктивно здраве в София

Puls.bg   |   21 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Безплатни консултации по репродуктивно здраве в София

Източник: Първа АГ„Света София“

Безплатно консултиране по сексуално и репродуктивно здраве в Първа САГБАЛ „Света София“. То ще се проведе в медицинския център на болницата, от 25 до 29 септември, от 08 до 13 часа. 
 
Всяка жена може да получи информация от специалисти в областта на женското здраве засъвременните методи за контрацепция. Те ще отговарят и на въпроси, свързани със сексуалността, сексуалните взаимоотношения и репродуктивното здраве. Желаещите трябва да си запишат предварително час на телефон 02/4470 219. 
 
Консултациите са по случай Световния ден на контрацепцията, който отбелязваме всяка година на 26 септември. Неговата цел е да информира и подобри познанията на жените за различните методи на контрацепция, както и да осигури възможност за информиран избор на младите хора по отношение на тяхното сексуално и репродуктивно здраве. Неговата основна мисия е да допринесе за свят, в който всяка една бременност е желана.
 
Страната ни е сред държавите в Европейския съюз с най-голям отрицателен естествен прираст на населението. По данни на НСИ за 2015 г. естественият прираст е (-6.1‰) или като брой (-44 167 души) при раждаемост (66 370), смъртност (110 117) души. За периода 2000 – 2015 г. броят на жените във възрастовата група 15-25 г. е намалял със 196 210. Тези цифри показват, че в следващите 10 години ще има голям спад в раждаемостта. 
 
 
България е на трето място в Източна Европа, след Русия и Украйна, по брой аборти във възрастта 15-19 години. Едва 20% от бременностите в страната са планирани. Причината е, че голяма част от жените в репродуктивна възраст у нас се страхуват да имат дете или не използват съвременните методи за предпазване от нежелана бременност.
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Акценти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter