ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Делегация на здравно министерство посети ЕК

Puls.bg   |   21 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Делегация на здравно министерство посети ЕК

Източник: Министерство на здравеопазването

Делегация от Министерство на здравеопазването, водена от заместник-министър д-р Мирослав Ненков, бе на работна среща с генералния директор на ГД „Здраве и безопасност на храните“ към Европейската комисия г-н Ксавие Пратс Моне и екипа му.
 
Кандидатурата на България за домакинство на Европейската агенция по лекарствата и акцентите за предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС, бяха основни теми на разговор.
 
Обединена Европа има голямо значение за релокацията на Европейската агенция по лекарствата, подчертаха от Европейската комисия.  Позовавайки се на речта на президента на ЕК Жан-Клод Юнкер пред Европейския парламент, г-н Пратс Моне подчерта необходимостта от равнопоставеност между държавите-членки. Той се ангажира при оценяване на офертите за ЕМА Комисията да бъде максимално обективна и прозрачна. „Ние вярваме и разчитаме именно на това“, посочи зам.-министър Ненков.
 
Г-н Пратс Моне прояви интерес към ключовите приоритети в здравеопазването за предстоящото Българско председателство, касаещи здравословното хранене при децата и недостига на лекарствени продукти. Двата приоритета бяха посрещнати положително от Комисията. Бяха обсъдени и възможностите за допълване и прецизиране съдържанието на приоритетите, като се отчете както българската, така и общоевропейската перспектива, съобщиха от Министерство на здравеопазването.
 
 
Припомняме, че в началото на октомври ще се състои публично обсъждане на приоритетните теми в сектор „Здравеопазване“, които ще влязат в дневния ред на предстоящото Българско председателство на Съвета на ЕС. 
 
По-рано тази седмица зам.-министър Ненков представи в Брюксел кандидатурата на България за домакинство на ЕМА. Отличната инфраструктурна и комуникационна свързаност на София, качеството на образованието и здравните грижи, гъвкавите възможности на пазара на труда, богатият социален и културен живот в столицата, са основните предимства на кандидатурата, обясни той. 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Билки
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter