ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Пирогов се сдоби с детска площадка

Puls.bg   |   21 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Пирогов се сдоби с детска площадка

Източник: УМБАЛСМ "Пирогов"

Най-малките пациенти на УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов“ вече ще могат да играят на детска площадка, докато се лекуват в болницата. Вчера съоръженията бяха официално открити от г-жа Никол Симънс, съпруга на посланика на САЩ в България, Н.Пр. Ерик Рубин, председателят на Съвета на директорите на Фондация "Америка за България" Лин Дафт и изпълнителният директор на лечебното заведение проф. д-р Асен Балтов.
 
Детската площадка не е била предвидена в проекта за реновиране на част от отделенията за малчугани, който тече в момента. Тя е изградена със средства на индивидуални дарители, в рамките на инициативата на Фондация „Америка за България“ - „Малките герои“.
 
„Кампанията всъщност адресира идеята за филантропията ва България. Ние имаме традиции във филантропията и винаги сме имали. И е хубаво да се обърнем отново към тях“, каза пред Bulgaria ON AIR Ивет Добромирова от дирекция „Комуникации“ към Фондация „Америка за България“
 
Вчера директорът на болницата запозна представители на Борда на директорите на фондацията с ремонтните дейности в детските отделения, които не са реновирани от 30 години насам. 
 
 
Инициативата “Малките герои” е продължение на реално текущата реконструкция на детските отделения, която е финансирана от Министерство на здравеопазването. Подобренията обхващат три етажа. На 23 октомври ще бъде официалното откриване на изцяло ремонтираните и интериорно преобразени детски клиники на УМБАЛСМ „Н.И.Пирогов“, съобщиха от пресцентъра на болницата.
 
Припомняме, че това лято детската хирургия на „Пирогов“ получи ценно дарение. То бе предадено от група „Заедно в доброто”, която събра над 800 книжки и играчки за малчуганите, които се лекуват в болницата. Целта е децата в отделението да разполагат с библиотека, с която да се развличат по време на престоя им в лечебното заведение. 
 
Още за новата придобивка на "Пирогов" може да видите във видеото на Bulgaria ON AIR:
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter