ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Болницата в Монтана с нова диализна апаратура

Puls.bg   |   20 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Болницата в Монтана с нова диализна апаратура

Източник: Министерство на здравеопазването

Откриха реновираното Отделение по диализно лечение на МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ в град Монтана. То вече разполага с десет нови апарата за диализа. Те са на стойност 210 хил. лв и са закупени с капиталови средства, отпуснати от Министерство на здравеопазването. 
 
Капацитетът на отделението по хемодиализа е за 80 болни с 18 обособени легла. Ремонтът на диализната зала и лекарските кабинети е осъществен със собствени средства на монтанската болница. 
 
Благодарение на здравното министерство болницата вече разполага с нови апарати за хемодиализа от последен клас, които предоставят отлични възможности по златния стандарт за лечение на хронична бъбречна недостатъчност. Качеството на диализата става много по-добро, тя е по-поносима, по-щадяща, по-малко травматична за пациентите, допълни директорът на монтанската болница, каза Изпълнителният директор на МБАЛ Монтана д-р Тодор Тодоров.
 
Приветствам професионалните и мениджърските усилия, които ръководството на болницата в Монтана полага, за да са налице финансова дисциплина, качество и достъпност на медицинската помощ, каза заместник-министърът на здравеопазването Светлана Йорданова. На водосвета присъстваха още кметът на Монтана Златко Живков, областният управител Росен Белчев, представители на Общинския съвет, на РЗИ, РЗОК и други.
 
Заместник-министър Йорданова подари на завеждащия диализното отделение д-р Иван Георгиев осветена икона на Свети Мина, която да дарява здраве и сили на всички лекари и пациенти в обновеното отделение.
 
МБАЛ „Д-р Стамен Илиев“ е разположена в три основни корпуса - централен, инфекциозен и пневмофтизиатричен. Разполага с 400 легла, разпределени в 17 клинични отделения. Болоницата разполага и с четири отделения без легла; 3 лаборатории; болнична аптека и административно-стопански блок.  

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бебе. Кърмене.
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter