ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Кандидатът за шеф на НОИ ще намалява фалшивите болнични

Puls.bg   |   14 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Кандидатът за шеф на НОИ ще намалява фалшивите болнични

Източник: МТСП

Кандидатът за шеф на Националния осигурителен институт Ивайло Иванов смята да назначи проверка на лечебните заведения, издаващи най-много болнични, ако бъде избран на поста. Това стана ясно от концепцията му за управление, която той представи пред депутатите от социалната комисия в парламента.
 
Депутати от БСП попитаха Иванов как ще ограничи фалшивите болнични листове. "Ако се доверим на отчетните данни на НОИ, болничните с годините нарастват. През 2017 г. те са повече от 2016 г. Това означава, че или българинът боледува повече, или са налице злоупотреби. Вие как мислите и ако мислите, че са злоупотреби, може ли да ми кажете каква е вашата визия какви механизми бихте използвали за ограничаване на такива злоупотреби", каза народният представител Георги Гьоков. От своя страна Иванов заяви, че проверката ще е едно от първите неща, които ще предприеме, като тя ще включва подробен анализ на документите на болниците, издали най-много листове, даващи право на обезщетение от НОИ. 
 
"Това, което аз предвиждам да направя, ако бъда избран за управител на НОИ, да направя среща с министъра на здравеопазването, както и с управителя на Националната здравноосигурителна каса, за да видим кои са тези лечебни заведения и каква е тяхната база данни. Къде наистина се издават най-много болнични листове? След направения анализ да направим различни предложения, включително до министъра на труда и социалната политика, до министъра на здравеопазването за законодателни промени, които, ако НС одобри, да могат да се приемат за решаване на този казус", каза той по време на изслушването му вчера. 
 
Ивайло Иванов, който в момента е заместник министър по труда и социалната политика, е единствен кандидат за управител на НОИ. Той бе издигнат от ГЕРБ и "Обединени патриоти", като социалната комисия в парламента одобри кандидатурата му. Предстои тя да бъде гласувана и от депутатите в пленарна зала. 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Био продукти
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter