ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Пускат още места за 4 медицински специалности

Puls.bg   |   13 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Пускат още места за 4 медицински специалности

Източник: IStockphoto

Пускат допълнително 95 места за субсидирано от държавата обучение на студенти по специалностите от регулираните професии „Фармация“, „Медицинска сестра“, „Акушерка“ и „Кинезитерапия“. Това реши правителството, съобщиха от неговата информационна служба. 
 
Местата са за новата учебна 2017/2018 година. Те ще бъдат разпределени между няколко университета в страната, според исканията на академичните им ръководства. Медицинският университет в Плевен ще има още 15 места за фармацевти, Югозападният университет „Неофит Рилски“ ще разкрие още 12 за специалност „Акушерка“, за „Медицинска сестра“ 30, както и 38 за „Кинезитерапия“.
 
Допълнителният прием има за цел да създаде възможности за подготовка на висококвалифицирани медицински кадри за системата на здравеопазването и по този начин да се намали недостигът и да се удовлетвори увеличеното търсене на медицински кадри в съответните региони на страната. 
 
По-рано от Министерство на здравеопазването обявиха, че вече работи регистър на обявените от лечебните заведения места за специализации. Така всички акредитирани за провеждане на специализации лечебни заведения ще подават актуална информация за обявените от тях места.  Тя ще бъде публикувана в системата от администратор. 
 
 
Досега лекарите, които си търсят работа, трябваше да проверяват на електронните страници и администрациите на лечебните заведения за сводните места. Затова от Асоциацията за развитие на медицинската общност (АРМО) и Асоциацията на студентите-медици в България – София (АСМБ – София) поискаха от здравния министър проф. Николай Петров специален регистър

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Препоръки при слънчево изгаряне на кожата

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Здрав ум
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter