ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

НЗОК: Над 3 000 получиха своя уникален код

Puls.bg   |   01 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
НЗОК: Над 3 000 получиха своя уникален код

Източник: IStockphoto

Само за пет дни над 3000 граждани са получили своя Уникален код за достъп (УКД) до електронното си медицинско досие. Това съобщиха от Националната здравноосигурителна каса. И уточниха, че за периода от април 2013 г. до август 2017 г. общият брой кодове, предоставени на българите са близо 38 000.
 
Припомняме, че Здравната каса обяви новата безплатна услуга на 28 август. За това време вече има и първите сигнали за нередности. Здравноосигурен пациент от Русе е съобщил, че в неговото досие има несъответствия в отчетените и заплатени дейности от НЗОК, и действително получените медицински услуги от него. Контролните органи вече проверяват случая. 
 
Най-висока активност на гражданите, побързали да получат своя Уникален код за достъп, има в морската ни столица Варна. Там цели семейства са посетили районната каса с тази цел, като за петте дни от старта на кампанията са предоставени 469 кода. Висока е и активността в районните каси в Бургас – 274 кода, Благоевтрад – 244, Столичната здравноосигурителна каса – 240, във Велико Търново – 236, във Видин – 194 броя Уникален код.
 
Гражданите могат да получат своя Уникален код във всяка районна каса, независимо от местоживеенето си. А сигнали за нарушения могат да подават в районните каси, както и в централното управление на НЗОК. Това може да става писмено или по електронен път на nzok@nhif.bg. 
 
Националната здравноосигурителна каса ще предостави на всеки от 7 356 986 български граждани Уникален код за достъп до електронното си медицинско досие, като апелира за осъществяването на активен контрол от страна на гражданите върху изразходване на средствата за здравеопазване, припомнят от Касата.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Бременност и раждане
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter