ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Сайтове промотират стоки от името на здравно министерство

Puls.bg   |   01 септември 2017   |   Коментари 0
   
   
Сайтове промотират стоки от името на здравно министерство

Източник: Google

Фалшиви сайтове се опитват да въртят търговия замесвайки името на Министерство на здравеопазването. „Само в последните две седмици се наложи Министерство на здравеопазването два пъти да изпрати сигнали до директора на Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ Главен комисар Ивайло Спиридонов и до комисар Явор Колев, началник на отдел „Компютърни престъпления“ към ГДБОП, относно фалшифициране на електронната страница на министерството и спекулации с интервюта на министър Николай Петров с цел продажба на стоки“, обясниха от пресцентъра на ресорното ведомство, което вече е сигнализирало главния прокурор Сотир Цацаров за измамите. 
 
Въпросните сайтове са използвали снимки на здравния министър и негови подчинени, за да ги приложат към измислени текстове и интервюта, с които да рекламират продуктите си. На някои от тях има фалшиво лого на здравното министерство, което се отличава значително от истинското. 
 
Веднага след подаване на сигнала са взети всички законови действия за идентифициране на източниците и подвеждането им под отговорност. 
 
От министерството са категорични, че служителите във ведомството и политическият кабинет на министър Николай Петров не рекламират каквито и да е било продукти и стоки. И призовават гражданите да бъдат особено бдителни към интернет страници - „двойници“ на официалния сайт на институцията. Въпросните страници съдържат „категорично невярна информация и правят внушения, които са подвеждащи за потребителите и опасни за здравето на гражданите“. 
 
Преди броени дни в интернет се появи фалшивата новина, че заместник-здравният министър д-р Мирослав Ненков ще открие форум по алтернативна медицина в курорта Албена. Той заяви пред журналисти, че информацията във въпросната публикация не е вярна. „В МЗ не е постъпвала покана от цитираните в новината като организатори на форума МЦ Медика Албена  и Норвежка асоциация по натурална медицина“, допълни той. 
 
Всеки гражданин, натъкнал се на фалшив сайт на институцията, да подаде сигнал на имейл адрес: delovodstvo@mh.government.bg или да се обърне към компетентните органи.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Обратно на училище - съвети за здрави детски зъби

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter