ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Мерките за употребата на наргилета готови до месец

Puls.bg   |   30 август 2017   |   Коментари 0
   
   
Мерките за употребата на наргилета готови до месец

Източник: МЗ

Мерките за ограничаване употребата на наргилета и растителни изделия за пушене ще бъдат готови до един месец. Това стана ясно на работна среща на междуведомствената комисия в Министерство на здравеопазването. На нея присъстваха представители на МОН, МВР, МЗХ, МИ, Агенция „Митници“, НЦОЗА, на неправителствени организации и експерти. 
 
Необходими са промени в законите за здравето, за тютюна, тютюневите и свързаните с тях изделия, както и за акцизите и данъчните складове. Около това се обединиха всички присъстващи. Те обсъдиха мерките за ограничаване употребата на наргилетата, които вече са въведени в страни като Полша, Хърватия, Кипър и Румъния.
 
„Трябва да бъде развенчан митът, че наргилето е безопасно, напротив – то е в пъти по-увреждащо здравето в сравнение с изключително вредните цигарени изделия“, смята заместник-министър Светлана Йорданова. Според нея  учителите трябва да запознаят своите ученици в клас за вредите от пушенето на наргилета и растителни смеси, а родителите също да коментират въпроса с тях. 
 
 
Експертите са на мнение, че държавата трябва да забрани на лица под 18-годишна възраст да пушат наргилета, защото те са също толкова вредни за здравето, колкото и цигарите.
 
Припомняме, че Министерството на здравеопазването обяви преди дни, че ще вземе мерки за ограничаване употребата на наргилета. Именно заради спор за такова средство за пушене се стигна до смърта на 11-годишно момиче в Бургас.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Алтернативна медицина
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter