ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

21 камери следят за сигурността в Шейново

Puls.bg   |   30 август 2017   |   Коментари 0
   
   
21 камери следят за сигурността в Шейново

Източник: Bulgaria ON AIR

Новата система за видеонаблюдение в столичната болница „Шейново“ вече работи. Тя разполага с 21 камери, закупени за сметка на лечебното заведение. Нейното ръководство взе решение за поставянето им след нападението над д-р Албена Гагова
 
„Наистина минаха два месеца от нападението на д-р Гагова, но през този период ние не представахме да мислим за това, което се случи и да го анализираме. Какво направихме през този период? Изградихме наистина една нова система за видеонаблюдение. Съвместно с експерти по сигурността определихме къде точно да ги сложим. Това са най-рисковите точки, които ние оценихме“, разказа пред Bulgaria ON AIR д-р Румен Велев, директор на болницата. 
 
По-голяма част от камерите се намират на места, където лекарите имат най-голям контакт с пациенти и техните близки. „Конфликтите съществуват тогава, когато се срещат лекарите с близките на пациентите и когато те постъпват в болницата. Затова и най-важните места са приемните кабинети, там, където даваме сведения, където пациентите се срещат с техните близки“, каза още директорът. 
 
Камерите записват с висока резолюция, което позволява материалите от тях да се използват при следствени действия, ако се наложи. „Това е елемент от нашата сигурност и тази на пациентите“, допълни д-р Велев. 
 
На рисковите места в "Шейново" има и паник бутони, чрез които медиците могат директно да се свържат с охранителната фирма. Записите от камерите ще могат да се съхраняват на специално устройство в болницата до три месеца, след което ще се пазят в архив.
 
„Каквато и защита да се осигури, важни са отношенията между хората. Ако ние не осъзнаем, че тази агресия е разрушителна, каквото и да правим, няма как да се променят нещата“, каза още д-р Румен Велев. 
 
Още за новите мерки за сигурност в болницата може да видите от видеото: 
 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Дентално здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter