ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

НЗОК: От днес ще получаваме уникален код за електронно досие

Puls.bg   |   28 август 2017   |   Коментари 0
   
   
НЗОК: От днес ще получаваме уникален код за електронно досие

Източник: НЗОК

Всеки гражданин, който посети районната здравноосигурителна каса, по какъвто и да е повод – заверка на рецептурни книжки, подаване на документи или получаване на протоколи за скъпоструващи лекарствени продукти и други, заплащани от Националната здравноосигурителна каса (НЗОК), от днес (28 август), ще има възможността да получи безплатно своя Уникален код за достъп (УКД) до електронното си медицинско досие. Това съобщиха от Националната здравноосигурителна каса и уточниха, че по този начин поставят началото на по-засиления контрол върху изразходване на публичния ресурс, с който закупуват  медицински услуги в полза на пациентите.
 
Гражданите могат да упражнят правото си да проверят дали отразените в личното им досиета дейности действително са извършени благодарение на уникалния код. Ако намерят несъответствие в данните, имат право да подадат сигнал до районната или Националната здравноосигурителна каса. Те от своя страна трябва да извършат проверка и да информират заинтересованото лице за резултатите от нея. Ако се налага, съответните органи могат да коригират електронното здравно досие на конкретен пациент.
 
„Националната здравноосигурителна каса ще предостави на всеки от 7 356 986 български граждани Уникален код за достъп (УКД), като апелира за осъществяването на активен контрол от страна на гражданите върху изразходване на средствата за здравеопазване. НЗОК очаква подкрепата на всички институции в държавата за успешното осъществяване на мащабната дейност, която й предстои“, информират от ведомството. Новият сайт на касата включва Публична част, Система за управление на съдържанието и набор от електронни услуги, предназначени за граждани и договорни партньори на институцията.

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Взаимоотношения
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter