ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Над 90 болни от хепатит А в Луковит

Puls.bg   |   24 август 2017   |   Коментари 0
   
   
Над 90 болни от хепатит А в Луковит

Dreamstime

Увеличава се броят на заболелите от хепатит А в ромския квартал "Изток" в Луковит. От началото на юни до 23 август са регистрирани 91 души, които са на възраст между 1 и 15 години. Само едно дете е на 16.
 
Вече има огнище на хепатит А и извън квартала, съобщи пред БТА д-р Сийка Иванова, директор на дирекция "Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция в Ловеч. Тя обясни, че имунизацията на деца извън „Изток“ няма да спре заболяването, защото една част от тях може вече да са заразени. Въпреки това специалистът от РЗИ препоръчва всички малчугани, които посещават училища и детски градини, които са извън „Изток“ и не са имали контакт с болни/или той е бил кратък, да бъдат имунизирани. 
 
“Всяко едно дете ще бъде приемано в детска градина, след като представи служебна бележка от личния лекар, че няма контакт със заразноболен. Препоръчани са и други мерки, свързани с хигиената”, обясни още д-р Сийка Иванова.
 
 
Администрацията на община Луковит е осигурила ваксини за децата извън ромския квартал. Заместник-кметът Цветенка Хаджиева поясни, че квартал "Изток" няма детска градина и училище и малчуганите от там посещават близката "Слънце". Там приемът е ограничен заради заразата от хепатит.
 
От началото на юни до момента са регистрирани 18 случая на хепатит А в Ловеч, съобщават още от областната здравна инспекция. 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Секс и здраве
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter