ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Военни медици заминаха на мисия в Мали

Puls.bg   |   24 август 2017   |   Коментари 0
   
   
Военни медици заминаха на мисия в Мали

Източник: ВМА

Екип от български военни медици замина на мисия в Мали. Toй е съставен от четирима души и ще се грижи за здравето на личния състав на щаба на операцията, базиран в столицата Бамако. 
 
„Пожелавам ви успешна мисия и да се върнете живи и здрави”, каза началникът на Военномедицинска академия полк. проф. д-р Венцислав Мутафчийски, който изпрати екипа в двора на болницата. Той самият има опит от няколко задгранични мисии – в бежанския лагер Радуша в Македония /2000 г./; участвал е в медицинската евакуация на пострадали при терористичния акт в гр. Кербала /2003 г./; медицинската евакуация на пострадалите при терористичния акт в гр. Кербала от Болница Ландщул, Германия до ВМА- София /януари 2004 г./; медицинската евакуация на военнослужещи от Болница Ландщул, Германия до ВМА-София /май 2004 г./; бил е хирург в испанската военнополева болница - База „Арена”, гр. Херат, Афганистан /2006 – 2007 г./. 
 
Това са поредните медици, които заминават за Мали. Продължителността на мисията е 4 месеца, а смяната на екипите става на ротационен принцип. 
 
Родните военни медици участват в различни хуманитарни и мироопазващи мисии зад граница повече от век.Освен в горещите точки на света, нашите военни лекари са в постоянна готовност да помагат на населението и в мирно време – при природни бедствия, производствени аварии, терористични актове и други.
 
За 15-ти път от 2013 г. насам наши специалисти участват в Мисията на Европейския съюз за обучение на силите за сигурност на Мали, съобщиха от ВМА. 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Хранене
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter