ФорумФорум       ФорумСправочник       ФорумТест         |     Вход
Аптека онлайн

Министър Радев: Аз спрях поръчката на тел. 112

Puls.bg   |   23 август 2017   |   Коментари 0
   
   
Министър Радев: Аз спрях поръчката на тел. 112

Източник: Bulgaria ON AIR

„Аз спрях поръчката за тел. 112. Беше намерен дефект в нея и това беше основанието. Усещам се притиснат като министър от тези, които досега са изпълнявали задълженията си по този договор. Имаме известни слабости в министерството назад във времето, тъй като не са плащани пари за поддръжка“. Това заяви вътрешният министър Валентин Радев пред Bulgaria ON AIR
 
„Имам увереността, че с това, което правим в момента, ще постигнем оптимална цена за поддръжката, която не е била на малка стойност, за тази обществена поръчка. Това е единственият мотив да спестим средства на данъкоплатците така че да намерим златната среда“, категоричен бе той. 
 
Радев обяви, че фирмата, поддържаща системата на Спешна помощ, се е опитала да окаже натиск върху МВР, за да получи повече пари.  „Няма кой друг да продължи поддръжката на 112. И да не се подвеждат по това, че имайки председателство, министерството и държавата ни могат да бъдат притискани с условия, които ние считаме за неприемливи“, добави министърът на вътрешните работи. 
 
 
От над 600 000 обаждания на спешния телефон през последния месец, около 130 са били със сбъркани адреси. „Ако това притеснява някой, мен не ме притеснява. Имало е и по-драстични случаи. Въпреки че поддръжката известно време е била незаплащана от МВР, те продължават и в момента да поддържат системата“, коментира още той. 
 
Министърът смята, че до два месеца ще бъде намерена нова фирма, която да поеме поддръжката на тел. 112: „Ще сключим договор и системата ще бъде поддържана и за председателството, а и не само заради него. Тази обществена поръчка ще продължи. Другите функционалности могат да станат само ако системата се поддържа“. 
 
Вижте още от видеото на Bulgaria ON AIR: 
 

Още по темата:

   
   

реклама  
Коментари (0)

Няма изказани коментари.Вашето име:
Коментар:
500 оставащи символа
Въведете код:
Тема на седмицата:
Кожни прояви при нарушения на кожната бариера

реклама
Още от Новини и събития
реклама
Галерия
Иновации и оценка на здравните технологии
Иновации и оценка на здравните технологии
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Форум бременност и детско здраве 2015. Втори ден
Как се случи Здравен дебат?
Как се случи Здравен дебат?
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Форум Детско здраве Х.2014 - как протече в кадри
Изгодни оферти
Още от Диети
реклама

Сезонни продукти
НюзлетърНюзлетър                   RSS новиниRSS новини                   FacebookFacebook                   Twitter Twitter